2023-08-24 22 浏览
💜藏在土瓜湾的梦幻世界|超惊喜Tea set💜印象中的土瓜湾,系人多车多嘅旧区但近年来,社区不断活化,出现佐好多特色餐厅今次要去打卡一间靓到似梦幻世界嘅餐厅🌠🎇一行入餐厅,就俾佢嘅装修吸引到装修以紫色、粉色同大理石纹为主调💜满天紫色花花令人觉得身处梦幻世界除佐环境梦幻,Tea set也很惊喜😜😜·📍漫花灯火OMG【O-EM-GEE Sweets Paradise】呢份tea set实在太适合钟意打卡嘅闺蜜们👭同好朋友 系梦幻世界里 谈天说地 食甜品实在太幸福💜·🍓士多啤梨忌廉芝士英式松饼Scone怪真系太爱呢件甜品,松饼好香牛油味,亦好松化。配上香滑嘅忌廉芝士,再加上酸酸甜甜嘅士多啤梨。真系回味无穷~·🍫酱油杏仁脆片朱古力挞一开始见到酱油味配朱古力挞,仲觉得好奇怪⋯点知酱油杏仁脆片 咸咸脆脆真系好好食,配搭甜甜嘅朱古力挞。新奇又好味·🍵焙茶吉士腐竹脆片漫花灯火OMG真系好创新用中式传统嘅腐竹脆片搭配日式焙茶吉士一啖咬落去,好脆口好惹味焙茶吉士简直是甜品脑嘅最爱,香浓嘅焙茶味衬返香浓吉士。食多多都唔会滞!·🍋柠檬吉士布列塔尼酥柠檬同吉士系天生嘅好朋友🤣呢件挞酸酸甜甜,真系好适合夏天除佐好
💜藏在土瓜湾的梦幻世界|超惊喜Tea set💜

印象中的土瓜湾,系人多车多嘅旧区
但近年来,社区不断活化,出现佐好多特色餐厅
今次要去打卡一间靓到似梦幻世界嘅餐厅🌠🎇
一行入餐厅,就俾佢嘅装修吸引到
装修以紫色、粉色同大理石纹为主调💜
满天紫色花花令人觉得身处梦幻世界
除佐环境梦幻,Tea set也很惊喜😜😜
📍漫花灯火OMG
【O-EM-GEE Sweets Paradise】
呢份tea set实在太适合钟意打卡嘅闺蜜们👭

同好朋友 系梦幻世界里 谈天说地 食甜品
实在太幸福💜
🍓士多啤梨忌廉芝士英式松饼

Scone怪真系太爱呢件甜品,松饼好香牛油味,亦好松化。
🍫酱油杏仁脆片朱古力挞

一开始见到酱油味配朱古力挞,仲觉得好奇怪⋯
🍵焙茶吉士腐竹脆片

漫花灯火OMG真系好创新
用中式传统嘅腐竹脆片搭配日式焙茶吉士
一啖咬落去,好脆口好惹味
🍋柠檬吉士布列塔尼酥
柠檬同吉士系天生嘅好朋友🤣
呢件挞酸酸甜甜,真系好适合夏天
除佐好味,呢件「柠檬仔」仲好得意😎

🍊香橙柚子啫喱水晶菊花饺
好精致的啫喱饺,口感好烟韧
除佐口感特别,仲有好新鲜嘅香橙同柚子味,仲可以食到柚子粒,好特别。
🧁红桑奶油忌廉包
一直以来,我对奶油忌廉包都无咩兴趣。
但呢款加佐水果同红桑梅啫喱粒,一啲都唔滞;系我食过最清爽嘅忌廉包
一啖咬落去仲识流心,好特别!
🍮青柠啫喱奶冻

呢个奶冻留到最后食,解滞啱啱好
青柠味好fresh,奶冻很滑,绝配
☕️可可咖啡

好朋友拣佐可可咖啡
饮落好香滑,又唔会太甜。
☕️美式咖啡
咖啡好香!酸味恰到好处,食完甜嘢,叹返杯热美式,完美结束❤️