2021-10-03
呢间Purple cafe 💟近排都几hit, 主打紫色花海主题,无论门面同里面既布置都充满心思及特色,岩哂既喜欢紫色,又喜欢打卡的美眉们黎潮圣一番💜。一入到去就已经有一个梦幻既吊椅,同埋花海既墙壁俾客人打卡,真系好靓呢。当日都几爆场,好彩轮到我地既时候都仲有bar 枱位置。我觉得佢哋每一个角落既details 位都做得好好,例如每一张枱都会放一个紫色干花瓶或水晶花瓶,连餐牌都系紫色,真系好赏心悦目💕。我同朋友各自叫左2个主食🍝同特饮🍷:▶️蟹柳蟹子意粉蟹柳蟹子既份量非常多,忌廉汁好软滑,啲汁再配埋紫菜捞埋个意粉刚刚好,成个配搭好match, 带点日系风。味道方面出奇地有惊喜,系必点之选💜。▶️卡邦尼意粉意粉用左扁意粉,个汁好creamy,带出浓浓既cheese 味🧀,食落又吾会好腻。味道不错👍🏻。饮品方面:💟蔚蓝星空雪一上到黎,真系俾佢个天空蓝吸引左,真心好靓。饮落去有浓浓既椰奶味,椰香超浓,再配上佢上面既cream,成杯饮品香浓软滑,正!💜💟芝芝提子🍇呢个系推介之选,所以就叫左试试佢呢!芝士奶盖再配上清新既提子🍇沙冰,芝士奶盖超滑,带出咸既味道,再上提子既甜味,真系好夹,好fresh.
我同朋友各自叫左2个主食🍝同特饮🍷:
▶️蟹柳蟹子意粉
▶️卡邦尼意粉
饮品方面:
💟蔚蓝星空雪
💟芝芝提子🍇
呢个系推介之选,所以就叫左试试佢呢!芝士奶盖再配上清新既提子🍇沙冰,芝士奶盖超滑,带出咸既味道,再上提子既甜味,真系好夹,好fresh..
整体来讲,佢一碟主食既份量都颇多,配埋2杯特饮,2个女仔食都好full 了,性价比系高既,下次再黎一定要试吓佢既小食同甜品🍮丫😊。
📍太子通菜街254号地舖