2021-12-08
之前已经听过茶茶GO,系台北薄有名气,人人都话佢个紫菜肉松小方好好食😋今日系旺角食完饭,行过登打士街见到茶茶GO系旺角开左新分店,同朋友二话不说就冲左埋去买嚟食喇!当然女人真系有第二个胃架😂。。🔘紫菜肉松小方 | $38评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 上一次系湾仔分店想食,但因为人气太劲所以5点就卖晒🥲今次系旺角终于俾我食到。紫菜肉松内𥚃系一嚿绵香松软嘅戚风蛋糕,加入蛋黄酱同洒上紫菜肉松,甜甜哋又有咸香味,真系冇介绍错🤤小方本身比较湿润,所以建议大家放入雪柜冻食口感会更佳!。。🔘紫暮落雪葡萄 | $42评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 一杯充满葡萄果肉嘅芝士奶盖🤤可能葡萄果肉本身味道较浓,相比之下芝士味唔算好突出。饮品好足料!骤眼睇落果肉都占左五分之三!虽然$42一杯,但我觉得都物超所值呀!。。🔘逮丸芋头2号 | $45评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 逮丸芋头系列有1、2、3号三种选择,分别在于使用白珍珠、芋圆同埋黑糖珍珠。今次我哋选择左2号嘅芋圆嚟试下!饮品一拎上手就吓亲🤣芋泥同芋圆加埋占据左只杯嘅一半!值得一赞系芋泥甜度适中,唔会一味得个甜字而遮盖左芋头嘅味道。兼且佢哋用左明治100%纯牛奶,非常香浓
紫菜肉松小方
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
逮丸芋头2号
🔘逮丸芋头2号 | $45
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 逮丸芋头系列有1、2、3号三种选择,分别在于使用白珍珠、芋圆同埋黑糖珍珠。今次我哋选择左2号嘅芋圆嚟试下!饮品一拎上手就吓亲🤣芋泥同芋圆加埋占据左只杯嘅一半!值得一赞系芋泥甜度适中,唔会一味得个甜字而遮盖左芋头嘅味道。兼且佢哋用左明治100%纯牛奶,非常香浓好饮🤤
🔻台湾人气茶饮店
🔻湾仔都有分店
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️
。
📍茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S号鸿辉大厦地下9B号舖