2011-06-19
今日(19-6-2011 Sun)同男友起身后同佢落荃湾食早餐,佢话去大家乐,我就唔系太想去,我问唔知翠苑有咩o野好食呢?呁就o黎呢o度喇.入到去,冇晒位,一系坐贴住收银o个个入而位,一系神枱o个张圆枱,我o地就坐o系o个张圆枱,但坐低o左至知o岩o岩装o左香.唔系o挂?星期日呢个多人时间至装香?虽然系微烟啫,但o系食肆o度……男友想食早餐,我以为11:00am后冇早餐,男友就问亚姐有冇常餐?亚姐答11:30am后至有,然后冇畀意见佢.咁我先叫个$35.00o既午餐D,系凤梨生炒排骨饭,要中汤,系合掌瓜汤,加$2.00要冻奶茶啦.男友就只要一杯冻奶茶,价值$16.00.因为佢唔想食lunch咁heavy.咁我同佢share啦.我o既汤o黎到,有合掌瓜,红萝卜,细细件o既猪(月展),饮吓先,好甜好好味啊,我饮o左细半碗就畀男友饮啦,因为佢平时都好少汤水.而佢都话好好味.之后其他o野都到齐,我碟饭份量适中,凤梨生炒排骨就分开上,有好多汁,生炒排骨就得5件,汁唔太甜而且稀o左少少,一般;生炒排骨仍有啲脆.同样,我食o左细半就畀男友食.而冻奶茶呢,茶味唔算好够,饮到底觉得’o鞋’,即系唔够奶吧
而冻奶茶呢,茶味唔算好够,饮到底觉得’o鞋’,即系唔够奶吧.
而中途有一个客人坐埋o黎,佢叫个B餐,亚姐问佢系咪早餐?佢答系.佢o既餐o黎到,我睇睇,真系早餐o黎.原来重有早餐o架!我同男友讲,男友话亚姐真系唔醒目,见佢问有冇常餐就应该讲仍有早餐啦.
而差唔多11:30am时,亚姐o黎收早餐餐牌,我出去收银处畀钱时,见到早餐餐牌写o左供应到11:30am.即系我都有份令男友冇早餐食.
今次留情畀个OK佢.