2019-05-28 733 浏览
上次过黎景峰果时就留意到呢个四方框有唔少餐厅,呢日接妈咪收工顺路过黎睇下有咩食,无意中俾我发现呢间pillowtalk。门面睇入去灯光较昏暗以为系酒吧,但原来有做西餐Set din餐厅播住轻快既外国音乐,气氛轻松,岩哂摸摸杯底倾少女心事价钱非常相宜,main course都系$78-118,加多$30仲可以配餐,有沙律/餐汤、蒜蓉包、餐饮同甜品,岩哂我地两个大食鬼~是日餐汤系杂菌忌廉汤,饮落淡淡既忌廉香,加左菇菌煮成、口感绵密带颗粒,妈咪好中意饮~沙律加左芒果、青瓜同日式胡麻酱,食落酸酸瞇瞇,更加清爽开胃。估唔到真系用原条鳗鱼,分分钟厚身长身过唔少日式餐厅!鳗鱼食落带油香、无骨,如果肉质再松软啲就更好~~意大利饭粒粒分明,软硬适中有咬口,入口伴随黑松露香,仲拌入左杂菌增加口感,唔错Pork ribs同样大份,话系一人餐,但其实两个人食岩岩好。好厚肉,唔会得骨涂上满满BBQ酱,够哂惹味,但略嫌未够火候,仲有少少痴骨,有啲难切。餐饮都系正常茶水。临尾仲有甜品,满足哂我地既少女心简单版既tiramisu,味道偏向清淡不甜,主要靠朱古力酱同面头既可可粉吊味。Cream既部分雪成雪葩状,令口感清
餐厅播住轻快既外国音乐,气氛轻松,岩哂摸摸杯底倾少女心事

餐汤·蒜蓉包

是日沙律

Fusion蒲烧鳗鱼意大利饭
估唔到真系用原条鳗鱼,分分钟厚身长身过唔少日式餐厅!

美式BBQ猪仔骨配薯条

美式BBQ猪仔骨配薯条

好厚肉,唔会得骨

餐饮都系正常茶水。
是日甜品
临尾仲有甜品,满足哂我地既少女心
简单版既tiramisu,味道偏向清淡不甜,主要靠朱古力酱同面头既可可粉吊味。Cream既部分雪成雪葩状,令口感清爽唔腻,几有心思。

以呢个价钱呢个份量真心抵食,难怪咁多后生仔女黎帮衬,最重要系唔赶客可以慢慢坐慢慢chitchat嘛
2019-05-27
  • Fusion蒲烧鳗鱼意大利饭