2023-08-11
想当年想食呢间嘅时候永远都系排长龙,但依家开咗喺入面之后,铺位大左,排队嘅机会都少咗,但系甜品嘅质素仲无变👍👍甜品就系想食嘅时候就食,唔需要朋友自己都可以去食,事关我见到好多人自己去食😂😂
铁观音茶酱麻糬窝夫(配雪糕)
有6款左右雪糕嘅味道可以选择而我想配衬返佢窝夫嘅颜色就拣咗草莓雪糕
制作需时,大概要整15分钟未嚟到嘅时候已经闻到好香喷喷嘅窝夫味道嚟到嘅时候真系好吸引😍佢最吸引嘅位一定系佢嘅麻糬皮,好似瀑布咁,食落去软绵绵,倒埋铁观音酱都好好味,铁观音味都几浓,窝夫食落去味道蛋味浓。如果佢唔系本身有咁多嘅麻薯皮,我一定会喺窝夫入面加麻薯,净系加$6好合理,下次再试
焦糖布丁配雪糕
上次打边炉为咗食雪糕冇拣布甸,今日就食返够,我拣咗曲奇味雪糕做配搭超级简单的食材,只有牛奶、鸡蛋、砂糖,用心 才是原始的味道呢句说话我觉得好好笑,我就系去𠮶度mark低咗焦糖布甸真系食材简单又好食😋最传统嘅鸡蛋同埋牛奶味,就已经好足够,大人细路都好钟意食既,食完会加配开心🥳但其实我好挂住佢嘅猫猫画盘,自从新铺之后就
铁观音茶酱麻糬窝夫(配雪糕) 有6款左右雪糕嘅味道可以选择
而我想配衬返佢窝夫嘅颜色就拣咗草莓雪糕 制作需时,大概要整15分钟
未嚟到嘅时候已经闻到好香喷喷嘅窝夫味道
嚟到嘅时候真系好吸引😍
如果佢唔系本身有咁多嘅麻薯皮,我一定会喺窝夫入面加麻薯,净系加$6好合理,下次再试 虽然窝夫呢个价钱唔算平,但我觉得都几大份,都算真材实料,最紧要嘅系有特色得来又靓,味道又唔差
焦糖布丁配雪糕 上次打边炉为咗食雪糕冇拣布甸,今日就食返够,我拣咗曲奇味雪糕做配搭
超级简单的食材,只有牛奶、鸡蛋、砂糖,用心 才是原始的味道
呢句说话我觉得好好笑,我就系去𠮶度mark低咗
焦糖布甸真系食材简单又好食😋
但其实我好挂住佢嘅猫猫画盘,自从新铺之后就好似冇咗🥲🥲
佢而家原来天水围都开咗舖头,我之后去食可以再近啲啦