去呢间糖水舖食甜品已经系上星期嘅事,但系印象仍然深刻✨我哋叫咗芝麻糊、杏仁茶、合桃糊。三碗都系我至爱,但无理由整个「大混杂」㗎🤣当我问大叔「可唔可以两种混合㗎?」佢答我「唔得bor!不如你系另外两个人度偷几啖,咁埋「大混合」啰!」大叔都几有道理当糖水们嚟到嘅时候,我先整返啖...嗯~好热!!🤣🤣🤣怪不得佢有个特别设计,下有铁盘,上有瓷碗,聪明喔!!By the way, 嚟到嘅时候大叔仲提我记住偷几啖。依家出去食糖水,仲边度会有人咁好同你吹多两句水呢~留意下周围,你仲会发现到有不少老人家系度食糖水,相信都系街坊。 虽然价钱系偏贵,但系𠮶度有啲连锁店食唔到嘅味道,就系人情味啦~
芝麻糊/合桃糊/杏仁茶
芝麻糊/合桃糊/杏仁茶