2023-06-27
以前一去深水埗必定会食呢间越南菜🇻🇳而家搬左新店地方好大, 而食物质素依旧, 很值得再次光顾! 当日虽然系星期六, 下午一点几需要排队👫🏻等位既人好似几多, 但都只系排左廿分钟左右✌🏻蟹膏蕃茄汤檬 $65呢碗汤檬个人推介必点, 材料有蟹膏饼🦀原个蕃茄🍅扎肉、豆卜、猪红、香菜、芽菜、同生菜🥬非常之丰富。汤底有浓郁既蟹味, 蟹膏饼同豆卜都吸满汤底既精华。令人一啖接一啖咁连汤都饮晒🤤系水准之作。烤猪肉法包 $62呢个法包系比较软身🥖食落唔会咁容易介到口。而材料包括有烤猪肉、生菜🥬酸菜、青瓜🥒芫荽同葱。烤猪肉有少少甜味唔会柴, 配上酸菜等既菜令到成个包口感层次分明, 每个配搭都有巧妙之处🤩使到成个包唔会太腻增添清爽既感觉。牛油果沙冰 $35淡淡既牛油果味加上牛奶🥛口感非常幼滑🥑甜度应该系牛油果原先既甜味, 冇加任何糖。
蟹膏蕃茄汤檬 $65
烤猪肉法包 $62