2016-04-29 549 浏览
我见新假期介绍 咁就同朋友去试下。但唔知系咪平日唔太多人住,服务态度好到不得了。系劲有礼貌,因为有我订枱既关系,可能知我姓咩,正常餐厅得前台会称呼,京沪村既员工系全楼面都会尊称客人。我觉得系香港既服务黎讲系几加分。讲返食物,由于得2个女仔,应该食量唔大。但又想食多啲新野,所以我地决定狂叫。首先叫左石锅蟹粉炒饭,不得了。啲蟹粉系好香。最惊喜系佢唔算太大碗,每啖饭都有蟹汁,真系好浓好好食。呢我强烈推介,88蚊抵食。跟住叫左个4色小笼包,有虫草花味,松露,蟹粉同南翔。因为2个人分,所以未食到哂4种味。我食左南翔和松露,整体多汁香浓。由于本人麻麻松露,但因为都几香口。不错。然后再叫左碟东玻肉,呢个不得不提,好软好入味,开头切开见白肉以为唔入味,但入口香浓,肥瘦得怡。份量适中,即系你去小x国个啲大件到唔会食得哂仲要切到劲厚。京沪就岩岩好俾你开到四,一啖一件。推介。再叫左个花胶鲍鱼灌汤,由于本人唔食鲍鱼,妹仔肚,朋友食得几开心,我见一碗细细(同石碢饭一样大)有2鲍2胶。要搞均才味浓。也好食最后我地叫左拔丝地瓜和酒酿丸子,由于制作需时,大家想食好野可能要等等,我等左半个钟。但值得的,因为在北京食过拔
我见新假期介绍 咁就同朋友去试下。

但唔知系咪平日唔太多人住,服务态度好到不得了。

最后我地叫左拔丝地瓜和酒酿丸子,由于制作需时,大家想食好野可能要等等,我等左半个钟。但值得的,因为在北京食过拔丝后,一路系香港都揾唔到好食的,而且好少餐厅会整 呢味咁重功夫的甜品,我一个人食哂全碟。造功精美,甜而不腻。酒酿丸子好香桂花味,米酒香不被盖,丸子入口即溶。强烈推介!
石锅蟹粉炒饭
四色小笼包