2023-11-05 56 浏览
前几日啱啱喺台湾返嚟,好挂住佢哋𠮶边嘅甘庶牛奶,今日同朋友出去食饭竟然俾我见到一间用甘蔗做主题嘅手摇饮品店,太好啦🥹位置好方便,相信每个人都知道旺角肥姐小食店喺边度,甘甘好庶就系正隔离。我系一心为左甘蔗牛奶($30)而嚟嘅,而朋友就话要挑战未试过嘅嘢,叫咗一杯甘蔗薄荷($32)。甘蔗牛奶($30): 本身仲谂住可唔可以叫佢走糖,但系店主话庶汁系即拃,而且唔会额外加糖嘅,饮落去同台湾嘅味道完全一样!!清甜之余仲有淡淡的鲜奶味,我谂我喺香港揾到最钟意嘅手摇饮品店lu🥹甘蔗薄荷($32): 自己冇谂过会有咁样配搭嘅口味,同样甘蔗底清甜,而且加咗淡淡嘅薄荷味,唔会抢过甘蔗嘅甜,饮落去清清凉凉几清新。总结:好开心见到香港终于有一啲唔系净系珍珠奶茶或者奶盖嘅饮品店,蔗汁其实以前喺香港都好多人饮,但系就冇人谂过将佢发扬光大。而且呢间店嘅宣传做得好好,每一杯嘢饮都会有一个杯套,杯套仲玩咗’势如破竹’,一撕开就可以睇吓自己够唔够好运随时可以有一杯免费嘢饮!价钱又抵饮又健康!

外卖自取