2024-07-29 81 浏览
Let me introduce a rather special drink shop today, sweet and sweet , and specializing in sugarcane juices.The shop is located right next to the Fei Chee snack shop, which is very convenient. 😆😆😆Sugarcane American Coffee:The Sugarcane American Coffee has a rich coffee aroma and a thick, full-bodied texture. The coffee has a slightly bitter and sweet taste, which blends perfectly with the sweetness of the sugarcane juice. The coffee is smooth and silky, providing a comfortable drinking experience

Sugarcane American Coffee:
The Sugarcane American Coffee has a rich coffee aroma and a thick, full-bodied texture. The coffee has a slightly bitter and sweet taste, which blends perfectly with the sweetness of the sugarcane juice. The coffee is smooth and silky, providing a comfortable drinking experience, making it an excellent choice for coffee lovers. 😋😋

Vibrant Coconut Milk Latte:
The Vibrant Coconut Milk Latte has a robust coffee aroma combined with the refreshing notes of coconut milk. The coffee has a subtle bitterness that is perfectly complemented by the sweetness of the coconut milk, creating a well-balanced flavor. The coconut milk provides a silky smooth texture that pairs beautifully with the coffee, resulting in a delightful taste. The vibrant colors of the drink also uplift the mood. 👍🏻👍🏻👍🏻

It's worth mentioning that the coffee is freshly ground and brewed on the spot, so the aroma is always impeccable. Highly recommended! 😆😆
2024-07-27 94 浏览
對於熱愛咖啡文化的香港人來說,這間以甘蔗做基底嘅飲品店可以試試!每一杯組合都令人驚喜。推介的是招牌的凍斑蘭椰香拿鐵。一開始聞到淡淡的斑蘭香氣,頓時心情愉悅。入口後,濃郁的咖啡味與班蘭香味交織,口感滑順豐富,甜而不膩,加上冰涼爽口的口感,更是消暑解渴的絕佳良方。另一款凍甘蔗美式咖啡同樣別具特色。咖啡的濃香中帶有甘蔗的清甜,清爽怡人,消除了咖啡的苦澀,更添飽滿的口感。冰涼順滑的質地,更是完美滿足了香港人愛喝冰咖啡的小文化,實在是一杯非常舒爽的消暑佳品。這間飲品店外表平平無奇,但無疑是為咖啡注入了新一頁,帶來了前所未有的驚喜。期待未來能夠推出更多創新有趣的咖啡佳釀,繼續為的咖啡愛好者帶來嶄新的體驗!

2024-07-16 138 浏览
作為一位熱愛甘蔗的香港女生,我今天有幸造訪了旺角的甘甘好蔗,一家專注於甘蔗飲品的店鋪。我選擇了外帶,點了他們的招牌冷甘蔗青茶和冷蔗打檸檬。冷甘蔗青茶使用了禦翠烏龍青茶,清新的茶香搭配著甘甜的甘蔗汁,帶來了一種獨特的口感,讓人回味無窮。而冷蔗打檸檬則是清爽怡人,酸甜的檸檬與甘蔗的天然甜味完美結合,讓人在炎熱的天氣中倍感舒暢。這裡的飲品不僅清涼解渴,更散發著濃濃的甘蔗香氣,讓人彷彿置身於稻田間般清新怡人。店內裝潢簡樸舒適,讓人可以放鬆身心,享受一份獨特的甘蔗饗宴。無論是想要清爽解渴還是尋找獨特口味的人,甘甘好蔗絕對是一個不可錯過的好去處。

天氣太熱喇☀️超需要飲蔗汁解解暑🥲🥲.✨鮮榨甘蔗汁雖然冇落糖,不過都飲到甘蔗帶有嘅甜味💚飲落有少少蔗渣🎋,好天然嘅味道~最重要好解到渴、解到暑🥵 飲完又唔會有負擔👍🏻.✨蔗杯latte就係甘蔗汁 + (即磨)espresso +奶👈🏻☕️我好鍾意呢個‼️一開頭係飲到淡淡嘅甘蔗甜味,點知慢慢咖啡搶曬味 因為咖啡味好濃郁🤣而牛奶方面冇嗰種羶(?)味,飲落好順口😙🥛本身仲以為蔗汁同咖啡嘅味係唔夾添🫨
天氣太熱喇☀️超需要飲蔗汁解解暑🥲🥲
✨鮮榨甘蔗汁
✨蔗杯latte
2024-07-13
下午茶
2024-07-10 60 浏览
最近日日都三十幾度🥵同朋友係旺角行到熱辣辣🔥🔥見到登打士街有間賣蔗汁既鋪頭就買兩杯店鋪推薦既飲品解解渴先💦蔗杯蜜瓜🍈 $34無添加甘蔗汁本身已經好甜加埋蜜瓜 超鮮甜入面仲有蜜瓜肉 好有咬口😆真係健康又美味蔗杯西瓜🍉 $32朋友飲既甘蔗汁加西瓜好重西瓜味 每啖都原汁原味又有西瓜肉食 夏日炎炎超解渴而且以加每買一杯野飲就會送張抽獎券俾客人個個都有機會獲得免費飲品一杯($34以下)不過今次同朋友都冇中獎🥲唯有下次
最近日日都三十幾度🥵

朋友飲既甘蔗汁加西瓜
好重西瓜味 每啖都原汁原味
又有西瓜肉食 夏日炎炎超解渴

而且以加每買一杯野飲就會送張抽獎券俾客人
個個都有機會獲得免費飲品一杯($34以下)
不過今次同朋友都冇中獎🥲唯有下次
2024-07-09
2024-07-09 50 浏览
最近天氣真係好熱🥵🥵行開旺角見到有間賣蔗汁既飲品店仲有好多可愛既熊貓裝飾🐼🐼🐼🐼決定左買兩杯推薦飲品解解渴💦蔗杯西瓜🍉 $32甘蔗汁加埋西瓜 甜甜系列甘蔗本身已經好甜 完全無添加系列有埋溝碎左既西瓜肉 每啖都原汁原味蔗杯蜜瓜🍈 $34朋友個杯蜜瓜汁 都一樣好重蜜瓜味同食緊蜜瓜一樣 不過宜家係飲緊😆無添加既甘蔗果汁真係健康又美味 解渴一流而且宜家每買一杯飲品就會送抽獎券有機會可以獲得免費飲品一杯($34以下)
最近天氣真係好熱🥵🥵

朋友個杯蜜瓜汁 都一樣好重蜜瓜味
同食緊蜜瓜一樣 不過宜家係飲緊😆
無添加既甘蔗果汁真係健康又美味 解渴一流

而且宜家每買一杯飲品就會送抽獎券
有機會可以獲得免費飲品一杯($34以下)
2024-07-09
2024-07-04 42 浏览
喺旺角食完飯,喺好熱嘅天氣情況下,即刻想買返杯凍嘢飲!見到間主打甘蔗汁嘅茶飲店!感覺幾健康😍即刻要買返兩杯嚟試吓.我哋揀咗「蔗杯葡萄+蜂蜜爆珠」& 「蔗杯蜜瓜+蘆薈」.因為本身覺得甘蔗汁已經好甜,所以就問店員可否少甜!店員話佢哋完全無添加糖,可以飲到甘蔗汁嘅原汁原味。.第一啖飲落去,哇~係超多果肉!好有驚喜,飲落去勁滿足!🤤差唔多飲完嘅時候先發現原來佢仲可以揭開杯身參加抽獎😍下次一定要再試埋其他~

我哋揀咗「蔗杯葡萄+蜂蜜爆珠」& 「蔗杯蜜瓜+蘆薈」
第一啖飲落去,哇~係超多果肉!
好有驚喜,飲落去勁滿足!🤤
差唔多飲完嘅時候先發現原來佢仲可以揭開杯身參加抽獎😍
下次一定要再試埋其他~
2024-07-04 53 浏览
香港嘅夏天真係又熱又焗🥵 喺條街度成日都想飲嘢,喺旺角經過呢間手搖係用蔗汁做主題,覺得幾特別,買咗兩杯同朋友試下😙🥤甘蔗鮮奶茶甘蔗汁就飲過,但係甘蔗溝埋先奶茶就真係未試過🤣🤣 撈勻咗第一啖飲落去都係奶茶味,飲落好順滑,不過後勁就多咗一浸甘蔗嘅甜味,出奇地又幾夾😳 比起本身就咁飲奶茶更加清爽,係夏天喺街頭想飲杯港式奶茶但係又唔想咁膩嘅選擇😙🍋甘蔗檸檬呢杯嘅味道同想像中冇咩出入,甘蔗汁嘅甜味中和咗檸檬嘅酸味,飲落酸酸甜甜,如果飲普通檸檬茶飲到厭咗可以試吓呢杯,一樣都非常之消暑🥳呢間飲品舖頭嘅選擇都非常多,今次淨係試到兩杯🥹 希望下次有機會試埋其他款,如果飲手搖飲到厭咗,絕對可以一試呢間蔗汁飲品店😊

🥤甘蔗鮮奶茶

🍋甘蔗檸檬

2024-07-02 55 浏览
係旺角行完街,想買杯野飲,見到呢間鋪有啲特別,唔只係傳統個啲咖啡奶茶,而係主打用新鮮甘蔗做飲品🤤 呢排天氣太熱太焗,睇落好似幾吸引咁,就買兩杯試下~斑蘭椰奶拿鐵 🥥我最後比斑蘭同椰奶吸引左 (說好的甘蔗呢😂),幾鐘意斑蘭嘅香氣,配合椰奶嘅濃郁滑順👍🏻飲落去冇太過甜,但有一絲絲斑蘭嘅清香,仲有椰奶嘅天然甜味👍🏻Lattle比我想像中嘅咖啡比例多,咖啡味濃,小小可惜嘅係飲到最後會有啲蓋過咗斑蘭同椰奶嘅味道🥲 不過我都鐘意咖啡,所以飲落去都覺得呢杯嘅組合不錯👍🏻甘蔗鮮奶 🥤🥛甘蔗鮮奶用新鮮榨出嘅甘蔗汁,加上濃郁嘅鮮奶,兩者融合得唔錯!甘蔗嘅清甜加上鮮奶嘅香滑,味道自然,飲落去好有層次感👍🏻唔似一般外頭太甜嘅奶茶,呢個甘蔗鮮奶係天然就有甜味,飲完之後仲感覺好健康添🤭

斑蘭椰奶拿鐵 🥥

甘蔗鮮奶 🥤🥛
2024-06-29 71 浏览
呢間餐廳響旺角,我地食完肥姐又甘熱既天氣決定行去隔離近近地買杯蔗汁飲下,呢度推出左除左新鮮既蔗汁之外估唔到仲有蔗汁crossover咖啡,店主好有卓頭仲玩埋飲品抽獎,只要買一杯$34既飲品就會有機會抽中免費飲品或者下次買飲品會平d既優惠,餐廳門面細細但好好甘提供埋叉電租借服務,而且外面仲有好靚既壁畫牆身打卡位,蔗汁咖啡既味道飲左啖就甘蔗汁底係好濃郁既蔗汁味,當搞暈之後再飲就會變成啡味重d,出奇地呢兩種味道幾夾。

餐廳門面細細但好好甘提供埋叉電租借服務,

外卖自取
而家咁熱,飲番杯甘蔗汁解熱止渴一流😋😋旺角行街行到累一定要試試哩間蔗汁店推介💖🥛甘蔗鮮奶梗係要試下佢既人氣之選🏅顏色漸層好靚😍💚🤍鮮榨甘蔗汁香甜好好飲🥰再配埋牛奶,令到成杯飲品質感更厚又滑身🍑蔗杯白桃蔗汁加上水果感覺好清新🌿仲有粒粒白桃好有口感👍🏻👍🏻🔔而且每杯飲品的杯套都附有一張運氣卡🎟️💰隨時有機會下一杯飲品免費😍😍➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 甘甘好蔗 (旺角)旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食#旺角好去處 #旺角美食#旺角#香港探店#甘甘好蔗#留港消費 #支持小店#蔗汁#甘蔗鮮奶

推介💖

蔗汁加上水果感覺好清新🌿仲有粒粒白桃
好有口感👍🏻👍🏻

好味指數:😋😋😋😋😋
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 甘甘好蔗 (旺角)
旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖

#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#旺角好去處 #旺角美食#旺角
#香港探店#甘甘好蔗
#留港消費 #支持小店#蔗汁#甘蔗鮮奶
2024-06-24 65 浏览
夏天咁熱嘅天氣去到旺角行街,梗係要飲番杯廢水,喺肥姐食完生腸墨魚之後見到隔離開咗間主打蔗汁飲品店,仲要無添加糖,比較健康,於是就試吓亦都可以為今日嘅天氣降降溫。我同朋友叫咗一個蔗汁青茶同蔗杯蜜瓜,我仲問咗店員可唔可以揀無糖,店員話其實我哋係添加糖可以飲到蔗汁嘅原汁原味。而家好少地方有蔗汁賣,呢度蔗汁仲可以選擇搭配唔同嘅生果,非常特別。蔗杯蜜瓜用上新鮮蜜瓜混合蔗汁,入邊會有果肉飲落去非常refreshing.蔗汁清茶就用上御翠烏龍青做茶底,茶底唔會蓋過蔗汁嘅香甜。最近仲做咗優惠,撕開包裝紙就會見到大家有冇中獎,有機會可以免費飲多一杯。原來甘甘好蔗亦都喺深圳開咗分店位於羅湖區,而家香港人放假有時都會上深圳食吓嘢,經過見到唔想成日飲珍珠奶茶都可以試吓。

蔗汁清茶就用上御翠烏龍青做茶底,茶底唔會蓋過蔗汁嘅香甜。

2024-06-18 46 浏览
細細個跟屋企人到內地旅行間唔時都會買蔗汁飲,又或者買碌蔗嚟直接攞手成碌蔗咁咬,雖然都幾考自己嘅牙力但感覺好過癮🤣 大個咗莫講話咬蔗,連蔗汁都少見😗今日行街見到呢到有標明係全港首創嘅甘蔗茶飲,有唔同嘅系列,都真係幾特別💢🗝️ 鮮榨甘蔗汁🎋要試就試最基本‼️ 今日嘅天氣真係超級熱,一邊行啲汗就一邊慢慢咁流落嚟🥵 呢杯蔗汁夠哂消暑解渴~ 佢哋將甘蔗同冰打造咗個黃金比例,令到甘蔗汁飲起上嚟係最原始嘅味道,細個嘅回憶都翻哂嚟👅 而且都好健康🌟ᴘ.ꜱ. 飲完記得唔好丟住🈲撕開杯套望一望運氣呀💮我就中到個減5蚊優惠,有得飲又有得玩,老闆好諗頭👍🏻隔離嘅打卡牆仲好靚添😍

🗝️ 鮮榨甘蔗汁🎋

ᴘ.ꜱ. 飲完記得唔好丟住🈲

撕開杯套望一望運氣呀💮

我就中到個減5蚊優惠,有得飲又有得玩,老闆好諗頭👍🏻

隔離嘅打卡牆仲好靚添😍
其他
2024-06-17 44 浏览
天氣熱🥵🥵🥵 行幾步路就要買野飲😖😖好彩喺旺角遇上呢間以蔗汁做主打的手搖飲品舖,飲手摇都要飲得有新意🤩🤩🤩飲品店款式好多,我同朋友兩個人樣樣都想試,最終都係揀咗甘蔗鮮奶和蔗杯葡萄🍇。飲品即買即造,喺等候期間,我留意到舖頭旁的巷仔有個窗門仔可以望入去睇到師傅點製造飲品🥳 對於凡事充滿好奇心既我係一件天大樂事😛😛不過師傅都好快手,睇得唔耐🤣🤣🤣甘蔗鮮奶- 我叫既! 飲到好清甜既甘蔗汁,再溝埋鮮奶,有飽飽地既感覺,好岩我想飲健康飲品🥤又想要蛋白質😊😊又唔想飲成杯鮮奶咁飽😋😋😋蔗杯葡萄🍇- 朋友叫既!佢大讚😀😀佢話初初以為係蔗汁加梳打葡萄汁,點知原來係有葡萄🍇果肉既😇😇 好有驚喜😆😆好滿足😌好喜歡😻!仲有好多款飲品未試,好開心認識到甘甘好蔗,係我熱天買飲品既好地方😍😍😍甘甘好蔗 (旺角)旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖

天氣熱🥵🥵🥵 行幾步路就要買野飲😖😖

不過師傅都好快手,睇得唔耐🤣🤣🤣

甘蔗鮮奶

蔗杯葡萄🍇

甘甘好蔗 (旺角)
旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
外卖自取
下午茶
手氣超好🥹🥹🥹一杯抽中送多杯另一杯就抽中下次全單88折🍑蔗杯白桃🍇蔗杯葡萄全港首創甘蔗主題手搖店從來都冇諗過蔗汁可以同其他生果combine擺埋一齊估唔到飲落去係咁fresh而且仲好夾 唔會好奇怪同過甜每一杯都有唔少新鮮嘅果肉喺入面 層次豐富即叫即整 新鮮製造🔥杯套亦設計得好有心思有得飲又有得玩!
手氣超好🥹🥹🥹

而且仲好夾 唔會好奇怪同過甜
每一杯都有唔少新鮮嘅果肉喺入面 層次豐富
即叫即整 新鮮製造🔥

杯套亦設計得好有心思
有得飲又有得玩!