2020-09-21
老公在太古城等我放工,去到太古城佢叫我谂食咩。我话一系食西苑叉烧,一系意大利餐。佢都系唔肯作主,我就决定食好西想黎呢间餐厅好耐,唔系突然转场就朋友选择旁边𠮶间日本菜今晚好开心话一就一本来谂住唔系pizza 就pasta,点知老公话唔使,佢决定左个Lamb roll 同埋whole sea bass ,都系chef’s pick!头盘本来叫左芝士,但sold out所以转左凯撒沙律。点完菜,立即有香喷喷热辣辣嘅出名面包送上好快清左4个,职员好有礼貌问需要再添吗好呀沙律嘅蔬菜好甜,芝士超丰富羊架羊鞍食得多,羊肉卷第一次试,好有羊味,最紧要唔使掉骨烧炉鱼有蚬伴碟,好甜,有酒味,鱼肉好香好滑,食完一边,才发现内面条大鱼骨已起左出嚟厉害👍🏻虽然饱,仍要食甜品点左橙味梳乎厘,橙味同梳乎厘结合一起,雪糕面有块薄脆,香口的。总结这间餐厅质素真系好好,服务员很细心同热心招呼客人,安排上食物次序同时间一定会再去试埋其他厨师推介
沙律嘅蔬菜好甜,芝士超丰富
羊架羊鞍食得多,羊肉卷第一次试,好有羊味,最紧要唔使掉骨
一定会再去试埋其他厨师推介