2021-03-29 905 浏览
终于有间泰国餐厅个名唔系食个「泰」字,见到大家喺度话呢间餐厅系食fusion,咁我就去咗试吓。 我去𠮶日系星期日晏昼,唔使等位,不过剩系得假日餐牌,唔见有平时嘅lunch menu。每个set都大约$80左右,我觉得价钱算中等。我见佢餐牌上嘅菜式都算平时泰国菜有嘅嘅菜式,唔明点解大家话佢fusion。见佢写住推介无骨海南鸡饭,咁我就叫左餐前碗汤入边有旧鸡肉应该就系浸海南鸡𠮶兜汤,海南鸡无骨同埋入边都几滑,火候啱啱好。佢仲跟埋个沙律仲有菠萝都几开胃。同我一齐嚟𠮶个叫咗个猪颈肉炒饭,我觉得略嫌普通咗啲,味道似印尼炒饭仲有佢杯柠檬茶好够茶味,不过细杯咗少少,一啖饮晒。建议大家可以叫少冰可以用网上平台book枱,不过打电话去book就最方便
海南鸡饭

猪颈肉炒饭

泰式柠茶

可以用网上平台book枱,不过打电话去book就最方便
海南鸡饭
泰式柠茶