2007-01-09 11 浏览
上次同朋友试完,今次带男朋友嚟食,两个人点了:1.两碗例汤-金银菜干煲猪骨- 上次第一次嚟食冇试到,原来例汤真系好住家feel,个汤冇味精,好足料,12蚊一大碗,劲抵2.西兰花班片- 好味,同上次一样,都系周街都食到𠮶只味道3.金针云耳蒸鸡- 我觉得呢味好差,我食咗两旧就停手,鸡细旧,多数仲系骨多过肉(我好衰,唔识lun骨,所以只爱食fillet),又多油,好似油浸咁,话唔落味精啫,都唔系整到好咸架4."鸳鸯"太极炒饭- 味道ok啦,一般出面都食到咁嘅水准,胜在够大碟,大碟到唔够位摆(张枱细嘛)5.清炒豆苗-好似咸咗少少,又油咗少少,不过豆苗几靓另送是晚糖水马蹄露,仲要系我到暂时为止饮过至差嘅马蹄露...冇料又冇味,十足一碗豆粉水加少少蛋花,上次送甜茶咪好好地啰。上次订咗位都等咗一阵,今次walk in,等足四十五分钟,都系俾带位姐姐欺骗咗,本来话两个人好快廿分钟有枱,咁咪等啰,等到半个钟问佢仲有几耐,又话下一张到喇,咁又继续等,等足四十五分钟。味道系好(so far试过两次,多过半数嘅𩠌都好味),例汤就超级好,不过啲𩠌唔系好味到值得等成四十五分钟,睇怕以后都唔会再咁傻去等咁耐,学男朋
上次同朋友试完,今次带男朋友嚟食,两个人点了:

1.两碗例汤-金银菜干煲猪骨

2.西兰花班片
- 好味,同上次一样,都系周街都食到𠮶只味道

3.金针云耳蒸鸡

4."鸳鸯"太极炒饭

5.清炒豆苗
-好似咸咗少少,又油咗少少,不过豆苗几靓

味道系好(so far试过两次,多过半数嘅𩠌都好味),例汤就超级好,不过啲𩠌唔系好味到值得等成四十五分钟,睇怕以后都唔会再咁傻去等咁耐,学男朋友话,下次净买例汤外卖。