成日去铜锣湾行街,经过呢间次次都要排队,一个好懒得排队嘅人就次次都话下次先食啦!早排约个朋友去食lunch,食完当我哋准备经过希慎落地铁站个刻。。。竟然唔洗排队㖞!同个fd个即刻心心眼,秒冲去买刨冰食啦!店员好好服务,好用心去介绍我哋食边款,抹茶控嘅我哋就好齐心讲,要宇治金时刨冰啦!但我哋又好想食蕨饼㖞,店员就即刻话,可以加蕨饼㗎!而且加埋生牛乳(炼奶)会更加浓味㗎!个刻真系开心到跳起呀!俾完钱就坐低慢慢等好期待嘅刨冰,环境其实都好舒服好和式设计!到我哋嘅刨冰啦,快啲攞黎影相先!个冰其实份量都唔少,啱晒2个人食嘅份量!食入口嘅生刨冰真系好正(虽然个日天气都冻冻地),配上红豆🫘、丸子同炼奶,仲有佢哋每日新鲜自家制嘅蕨饼配以黄豆粉,真系超正!有别于一般舖头整嘅棉花冰,真系入口慢慢咁溶化!享受完个刨冰之后,成间舖头就开始多人啦!我哋仲觉得蕨饼唔够喉,买埋外卖返屋企食添!环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️质素:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价值:⭐️⭐️⭐️⭐️

宇治金时刨冰

环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️