2021-10-29 382 浏览
🔎飞阳砂锅粥潮州打冷小厨 (元朗)💛讲咗成年都未嚟食 有时又撞岩星期三休息 今次终于可以约埋朋友试啦🔹韭菜猪红 $45Must try! 猪红好滑无腥味 有少少鸭血质感🔹潮式蚝饼 $70个粉浆好薄 特别系啲边位好脆 蚝都算新鲜 蚝味几出 又几大粒 唔错 都会encore🔹卤水杂拼盘 $115有墨鱼、腩肉、鹅肠、卤水蛋、红肠、猪耳、猪大肠、生肠、芽菜大约系呢啲😂唔太记得 整体都几唔错 几个人share岩岩好🔹椒盐鲜鱿 $98(?)比起坊间嘅椒盐会淡味啲 系健康版嘅椒盐鲜鱿 起码唔洗食一件又食一啖饭先 鱿鱼都算大条 而且爽口 不过就唔岩重口味人士啦🔹杂菜粉丝煲 $90(?)循例都食返个菜 杂菜真系好多款菜系入面 最重要竟然会有海鲜 都几特别 依且份量都相当多 平衡吓啲油腻嘢都几好🔹醇滑嘉士伯大樽装 $28好似唔多地方有醇滑嘉士伯樽装饮? 平时都系饮开醇滑 既然有就当然谂都唔洗谂啦🔹白饭 $10📍元朗凤攸南街3号好顺景大厦地下8号舖🍴揾返相关地区👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗#我食在元朗你却在大排档
🔎飞阳砂锅粥潮州打冷小厨 (元朗)💛

🔹韭菜猪红 $45
Must try! 猪红好滑无腥味 有少少鸭血质感

🔹潮式蚝饼 $70

🔹卤水杂拼盘 $115
有墨鱼、腩肉、鹅肠、卤水蛋、红肠、猪耳、猪大肠、生肠、芽菜
大约系呢啲😂唔太记得 整体都几唔错 几个人share岩岩好

🔹椒盐鲜鱿 $98(?)

🔹杂菜粉丝煲 $90(?)

🔹醇滑嘉士伯大樽装 $28

🔹白饭 $10