2024-11-10
︎因为生日特意来餐厅试我心心念念的麻糬窝夫♥️环境以简约柔和的日系风格采用落地大玻璃及绿色植物摆设🌿餐厅主打手工意粉及麻糬窝夫🍽️日式海苔忌廉汁配慢煮鸡胸手工意大利长通粉🐔🍝慢煮鸡胸肉切成5片,表面微微煎过,口感较香口仍带点嫩身,而芝士片咸香味突出,第一次食手工长通粉质地较为厚身,口感烟韧有咬口,份量都唔少炸芝士条🧀芝士条内馅都几饱满,食落有拉丝效果,但其中一条芝士条系空心😂,拣左黑松露酱及芥末酱,不过我比较钟意芥末酱,平时少见比较特别又唔会好呛鼻香橙伯爵茶开心果麻糬窝夫🧇有一层大大块白色麻糬舖系窝夫上面非常吸睛😍,麻糬食落烟韧Q弹仲突出拉丝效果,麻糬控必试😋,有4件窝夫外脆内软,并淋上伯爵茶酱,但略嫌伯爵茶酱太少,味道唔够突出,而开心果味雪糕🍨味道浓郁,仲有食到啫喱好似系菠萝汁?酸酸的,旁边的酱汁食到有啲似港式奶茶味,又有啲似焙茶味🤔焦糖脆脆奶昔🍹表面洒上焦糖脆脆,饮到好似焦糖爆谷的味道,但我”凝住“饮到好似好立克味,甜度适中,但价钱太进取偏贵,而且又细杯,性价比低🥲
环境以简约柔和的日系风格
采用落地大玻璃及绿色植物摆设🌿