2016-02-24 6538 浏览
要数性价比高铁板烧店,呢间肯定榜上有名!十道菜嘅头盘系冲绳海葡萄沙律,之后上刺身盛合(有三文鱼、油甘鱼、海胆、甜虾)、跟住靓仔大厨出场,在蛋壳内灌蛋浆,蒸熟后撒上黑鱼子,咸得有道理,好嘞!我最期待嘅画面出现了……鉄板烧北海道鳕场蟹脚!睇住长脚蟹慢慢变红……上碟……一啖啖"噬"佢,正呀!弹牙架!食时迟那时快,大厨又将刚从鱼缸捞起嘅话鲍鱼,用十大酷刑之一嘅生烧活剥将佢壳肉分离,煎不过一分钟就上碟,虽然细只啲,但好爽好有咬口!… 跟住就系食传说中比神户牛更高级嘅飞驒牛,今次拣五成熟,大厨又再显功架,将火烧到天花板咁高!咦!方形厚切嘅飞驒牛咬落去咁似棉花糖腍滋滋,系好爽,不过有渣。反而三文鱼扒几有骜喜,油份啱啱好、之后食埋黑松露野菜炒面,遇热嘅松露好香好浓,蚬肉味噌汤唔咸ok㖞,甜品系木糠奶冻,比坊间嘅木糠布甸更滑!😀😉