2024-11-14
想食"OPPA韩国烧肉店" 好耐,难得撞正朋友喺旺角收工,又比我约到,终于食到la😍一坐低就有四个前菜落枱,分别有芽菜、白萝卜、海苔、泡菜,仲有落喺铁板嘅泡菜鸡蛋,如果唔够食物可以加18蚊refill添⭐牛气冲天和牛拼盆入面有:美国上肩胛肉、美国牛小排、美国下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上脑肉、日本A4牛肉眼、1++韩牛肉眼、澳洲和牛颈脊、澳洲和牛舌li个拼盘好抵食,有成10款肉,每款有3-4片,虽然唔识分边只肉打边只肉,不过重点系只只肉都好好食😋又够薄身,两边辣一辣就食得,唔怕overcook👍同埋职员好好,会主动铲炉,d肉唔会痴晒获屎😍⭐猪肉石锅拌饭因为好钟意食饭焦,所以拣左石锅饭,li个石锅嘅保温能力仲好强添,挂住烧肉,未得闲食个饭住都唔会冻晒,猪肉好淋,入面有海苔、泡菜。石锅冇令我失望,有脆脆嘅饭焦😍⭐甜过初恋(梨汁柚子梳打)柚子梳打带有淡淡嘅梨香⭐继续热恋(蜜桃西柚梳打)有蜜桃肉嘅蜜桃梳打,带有新鲜西柚嘅果香,好fresh🤤
⭐牛气冲天和牛拼盆
同埋职员好好,会主动铲炉,d肉唔会痴晒获屎😍
⭐猪肉石锅拌饭
⭐甜过初恋(梨汁柚子梳打)
柚子梳打带有淡淡嘅梨香
⭐继续热恋(蜜桃西柚梳打)
有蜜桃肉嘅蜜桃梳打,带有新鲜西柚嘅果香,好fresh🤤