2017-03-03
结婚周年纪念饭哩个鸡年真系黑仔,但几经辛苦终于出院啦,为左可以早啲同老婆过结婚纪念日,就一于去佢工作附近食西餐啦~ 喺OpenRice 左揾右揾,揾到哩间法国餐厅。去到门口,估唔到咁少人,心谂大获啦,冇后备餐厅添,lunch hour 都咁少人,实唔掂啦,老婆话是但啦,食个环境都好丫,如是者我地入去叫左两个餐。头盆我拣左洋葱忌廉磨菇汤,老婆就拣左杂菜沙律个汤比起我平时饮既忌廉有分别,所以对我黎讲系比较新鲜,可惜我饮唔到有少少既洋葱味喺等主菜其间,可能我地坐得近厨房啦,听到入面好似教紧新人,不停讲哩度做左点点点之后,点比客食丫~ 心谂我地啲野唔通全部都系出自新人?!如是者不知不觉等左都半个钟啦,可能真系新人整比我地,我地见隔离都系上左菜冇几耐,其间侍应都冇咩点招呼下大家,哩一点佢地要改善下啦。好啦~ 主角黎啦,首先系我老婆既澳洲肉眼牛扒,好鬼大件~ 味道一般如果啲薯条就仲正,可惜佢地话冇饭、冇薯条、冇意粉,大佬咩餐厅黎架乜都冇,最失望系哩点轮到我个猪扒啦首先个摆盆几好,整到好似好多咁,啲汁亦都好夹猪扒,几好食,但系我唔饱呢,同埋以我所知咁样一齐炒,火力会唔均衡,味道上会打左折扣。埋单两位
哩个鸡年真系黑仔,但几经辛苦终于出院啦,为左可以早啲同老婆过结婚纪念日,就一于去佢工作附近食西餐啦~ 喺OpenRice 左揾右揾,揾到哩间法国餐厅。去到门口,估唔到咁少人,心谂大获啦,冇后备餐厅添,lunch hour 都咁少人,实唔掂啦,老婆话是但啦,食个环境都好丫,如是者我地入去叫左两个餐。 头盆我拣左洋葱忌廉磨菇汤,老婆就拣左杂菜沙律 个汤比起我平时饮既忌廉有分别,所以对我黎讲系比较新鲜,可惜我饮唔到有少少既洋葱味 喺等主菜其间,可能我地坐得近厨房啦,听到入面好似教紧新人,不停讲哩度做左点点点之后,点比客食丫~ 心谂我地啲野唔通全部都系出自新人?!如是者不知不觉等左都半个钟啦,可能真系新人整比我地,我地见隔离都系上左菜冇几耐,其间 侍应都冇咩点招呼下大家,哩一点佢地要改善下啦。
轮到我个猪扒啦
埋单两位$304, 哩个价钱食法国餐,算系咁啦