2013-10-17
又到左一年一度既结婚周年纪念日, 西餐/中餐/上海/日本...等就食得多, 中东菜就真系未试过, 一于趁今晚周年纪念同老公试试先. 去餐厅前我地都有上openrice睇过介绍, 见个餐厅个环境, 知道有窗口位, 所以我地都 request 要 book 窗口位. 入到好, 可能我地未到食饭时间, 但都已经坐左一半人, 但可能环境影响, 餐厅各人都好自律, 唔系高谈阔论果种, 环境都算 ok ... 好有情调呢 我同老公一人点左一份 set dinner, 我食煎鱼配饭, 佢食炸鸡扒配薯条, 跟餐先o黎个南瓜汤, 好甜, 好滑, 之后就系佢地特色既中东包, 再配埋佢地个豆豆酱 ( 其实侍应哥哥有解释个酱点整, 但我唔太记得, 净系记得用豆磨成 ... hee hee ) 跟住就到主菜啦...老公份炸鸡都好大份, 佢分左d比我食佢都好够饱, 而我份煎鱼唔错, 一d都唔腥, 食完主菜就到餐饮啦, 佢地d架啡系唔落奶嫁, 大既都系佢地犹太宗教既问题, 所以佢地既架啡系唔会落奶嫁. 我地两公婆对今晚个周年纪念都好满意, 等我地下次带埋对仔女去食先.