今日下昼(18/5)去左历山酒店到试下个半自助午餐 系同婆婆庆祝生日 本身因为见大家嘅食评都好似普通 所以都无乜期待感 我地两个都食量唔大同要求唔高就去试下 但点知都好好食‼️真系有惊喜🥰‼️加上我用klook book位平左200蚊(原价743两位连加一 而家两位埋单533就食到)不论员工服务态度定环境同野食都超出每人二百几蚊嘅预期🥰🥰每一位员工都好愿意帮忙 想要热水会另外提供茶壶同茶杯(员工话担心客人用普通玻璃杯会烫手 好细心‼️)见到有好多台都想影相 员工都好乐意 而且态度好好有礼貌 差唔多价位嘅酒店员工态度都比较差 呢间真系好好隔离台都咁啱有人生日 员工(应该系经理 就准备左写左生日快乐系碟嘅特别蛋糕仲点埋蜡烛 听隔离讲返应该系无事前request 只系入座时提起过 酒店就准备左惊喜🥰 我地见到都觉得好细心野食方面~ 因为系半自助 所以系头盘同甜品自助 主食就另外order嘅我个人认为选择都算多 有鱼生 生蚝 凉拌小菜 汤 沙律 意粉等等甜品选择都非常丰富 大概四五种蛋糕 窝夫 芒果拿破仑(超正🥹‼️)仲有热嘅椰汁西米露都不错 仲有唔同水果而主食我地叫左香煎肉眼扒 medium rar

不论员工服务态度定环境同野食都超出每人二百几蚊嘅预期🥰🥰

而主食我地叫左香煎肉眼扒 medium rare控制得ok 但有dd靭 整体还好~
另一碟系蒜炒鹅肝牛柳粒 一上菜就闻到超香 鹅肝份量都几多 食落炒得好有锅气 非常推荐‼️

总括而言 一定会再黎‼️当系少少放松时刻 一齐倾下计聚会非常不错 就算差唔多满座都唔会好嘈 因为空间够大 环境又靓 野食就唔算话有特别款式 但水准系高过价钱该有嘅 钟意呢度嘅体验所以一定会再黎~

酒店送嘅蛋糕  非常有心意🥰
焗生蚝🦪