2019-11-28
难得闲日放假,专程下午约朋友去北角好好惩罚呢间餐厅😝。虽然去到已经1点半,但仲有唔少人等紧枱,包括外国人,可以见到唔少fans。好彩等左两三个字已经有枱可以入座,见到侍应姐姐虽然做到无停手,仲系好好礼貌招呼小弟。午餐点左两个set限定牛肉汉堡同埋某7吋芝士蕃茄肉丸pizza。先上黑松露蘑菇汤同橄榄油意大利餐包,蘑菇汤香味浓郁,意大利包热辣辣,如果有得添食就好😋。主菜先上pizza,软绵绵批底配合水牛芝士,蕃茄酱同埋肉丸恰到好处,个人比较钟意软批多过硬批,所以呢个pizza几岩我口味。汉堡比较要等得耐啲,但上到枱见到块煎得刚刚好仲好juicy嘅牛肉汉堡扒已经收哂货,仲有靓靓嘅煎蛋铺面同埋调好味嘅炸薯条,作为汉堡控嘅我当然满意😋。见到佢有冰滴咖啡,不过今次无饮,只order左普通热咖啡,但都唔差,下次可以再试。另外见到佢仲有蛋糕等其他甜品,良心小店一定要继续好好惩罚佢😛