苏妈嘅新加坡菜出名就系人都知,而原来尖沙咀店系连住另一间姐妹店苏爸(So Bar),风格完全唔同系一间酒吧。酒吧唔算大,但气氛一流,装修都好有品味,咁啱今个星期系halloween仲有啲特别嘅布置添👍🏻 知道佢海鲜拼盘做紧特价,就专诚来打吓卡😎Seafood Platter 🦞海鲜拼盘 $299 (原价$699)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻只要order两杯酒精饮品,就可以以特价$299 品尝海鲜拼盘。个拼盘都几丰富,有一只龙虾🦞、2只带子🦪、2只鲍鱼🦪、4只蚬🐚。龙虾虾肉爽弹有口感,而唔系雪藏似擦子胶果啲下价货色👍🏻 再配埋个whisky sauce 非常好味😋 蚬虽然细细只,但非常有鲜味,适合唔点汁就咁食。鲍鱼大大只而且爽口弹牙,点少少酸汁鲜味更提升。带子洗得好干净,加wasabi再点酸汁就最佳配搭。点左两杯cocktail🍸,先发现原来cocktail先系主角😆 So Bar 嘅cocktail 别具特色,先讲佢个menu,除左会详细介绍杯酒嘅ingredients,仲会就住「甜酸苦辣咸」话你知杯酒系咩属性,供个人口味去选择适合自己嘅cocktail,抵赞!🍹DURIAN KISS 160m

Seafood Platter

🍹DURIAN KISS 160ml($68 HH)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲杯真系名乎其名「与榴梿接吻」😝 离远已经闻到阵阵嘅榴梿香,因为佢系用左猫山王,香甜嘅程度系爆登!另外佢系以baileys做底,估唔到两者原来系咁配合!甜甜地之余再加上极creamy嘅口感,入口先有浓郁嘅猫山王味道,after taste 就带有baileys 嘅奶油味,冇得顶! 与其叫佢做cocktail,我反而觉得佢似一杯甜品仲贴切。必试推介!
DURIAN KISS

🥃AWAKENING EARL GREY ($88 HH)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲杯earl grey做嘅cocktail绝对系又睇得又饮得。先用玻璃盖罩住,里边充满著佛手柑香烟,打开时烟雾离漫,够晒仪式感打卡一流。至于味道都非常出色,底酒系选用咗「无名氏」gin,平时gin都系觉得比较苦涩,但啲杯完全冇啲种感觉,反而有一种甜味,再加上伯爵茶嘅味道,有深度有层次,令我对gin完全改观! 都系必试推介👍🏻👍🏻👍🏻 (注意啲杯酒系比较浓烈)
AWAKENING EARL GREY

总结:$299 有个海鲜拼盘系真心抵食,Cocktail用心制作绝不马虎,无论卖相同味道都有惊喜,整个用餐体验都非常满意。建议happyhour时段来试,因为cocktail HH嘅价钱平好多😎

食物:❇️❇️❇️❇️
环境:❇️❇️❇️❇️