2009-08-25
太太突然想食西餐,搜寻后发现呢间笑脸多所以去试. 入到去好黑, 比其他西餐厅更黑. 台与台好近, 真系零空间. 同女友庆祝就无瘾. 招呼有礼貌,不过好明显唔够专业. 呢个价钱应有更高水准. 一坐低, 见到餐刀上有异物. ( 可能黑到佢地都睇唔到). 呢个时候己经知道呢间唔掂. 再上网睇推介菜式时发现冇 " Tap water ". 呢样绝不能接受. Sabatini 同 Spoon 呢D顶级餐厅都有tap water, 居然小店冇,完全难以想像咁样逼人叫野饮. 算吧,D野好食的话冇计. 我都费事问系唔系首先试鹅肝, 好松滑,不过完全冇鹅肝味. 食到低时好咸.伴菜亦好咸. 唔掂 跟住食天使面 (太太好钟意食意粉), 份量超细但唔错, 好浓味(可能多牛油), 有点 "漏". OK之后试小乳猪. 太太话似食烧肉. 不过我觉得滑过D烧肉. 皮脆. 酱汁一般. 唔错仲好食(唔正常). OK唔系好饱,不过再叫都唔会有惊喜. 埋单走人.3样野十1杯野饮 600多元, 个人认为完全不值. 最离谱系发现佢地四写五入, 唔系,总之635.1 都加到636. 话明你知要食
招呼有礼貌,不过好明显唔够专业. 呢个价钱应有更高水准.
唔系好饱,不过再叫都唔会有惊喜. 埋单走人.
3样野十1杯野饮 600多元, 个人认为完全不值. 最离谱系发现佢地四写五入, 唔系,总之635.1 都加到636. 话明你知要食埋你D毫子. 唔系钱问题,系心态唔好大件事.
我个人认为不需要考虑试, 呢个价钱同这里的地点、环境、卫生和食物质素并不附合.
而且我相信唔系 " 手势 " 问题, 而系本身水准问题.
" 笑脸 " 同实际差太远, 所以不得不提出.