2024-04-26 158 浏览
见到openrice 有咁多好评,谂住今晚happy Friday同朋友食餐好嘅,点知食到嬲嬲地,真系要俾人生第一篇openrice差评。到底系我唔好彩,定间餐厅变左?唔满意地方:1. 铁板油泡安格斯牛柳13oz 配烤大蒜,由落单到上菜,中间揾店员跟跟张单3次,前后等左成个钟有多先有(19:59-21:14),期间店员完全无同我地讲发生咩事,我地唔再问佢都唔打算覆我。讲返块牛柳,好一般,有块铁板淋啲热油系面,同自己系屋企煮都无乜分别。2. 无花果火腿披萨,都系要店员跟单先有。食落好一般,啲toppings同块pizza 系无痴实,一拎起就跌,怀疑系咪之后加工(我唔清楚)。切又切到古古怪怪,一块大一块细咁。好彩上菜仲热热地。3. 员工服务态度真系有好大改善空间,今晚俾我嘅感觉系俾钱买难受。自问已经有礼貌地叫店员帮手跟单,唔明点解可以无回覆,正常睇完个厨房系咪应该同个客讲返仲有几耐到?有咩困难上唔到菜可以讲,而唔系由得个客干等成个钟。店员最后有道歉,有解释厨房问题搞到迟左,但佢嘅解释对我来讲都迟左。店员想送两枝野饮俾我地做补偿,我地拒绝左,原因系我地唔系想R著素,亦都唔想饮野。佢后尾又拎左

唔满意地方:

3. 员工服务态度真系有好大改善空间,今晚俾我嘅感觉系俾钱买难受。自问已经有礼貌地叫店员帮手跟单,唔明点解可以无回覆,正常睇完个厨房系咪应该同个客讲返仲有几耐到?有咩困难上唔到菜可以讲,而唔系由得个客干等成个钟。店员最后有道歉,有解释厨房问题搞到迟左,但佢嘅解释对我来讲都迟左。店员想送两枝野饮俾我地做补偿,我地拒绝左,原因系我地唔系想R著素,亦都唔想饮野。佢后尾又拎左碟包放台面请我地食,不过啲包真系好硬,不了谢谢。

其他野食可以略略分享下:

1. 满满蚬肉蝴蝶粉,蚬肉系多嘅,有沙。蝴蝶粉比想像中少,半碟都唔够,尚可接受。

2. 黑松露起司炸薯条,可接受。

3. 全晚最正常系杯手工啤酒。番石榴白桃乌龙茶都系一般。

附上落单图一张: