2020-02-26 6032 浏览
适逢在家工作,同baby无无聊聊去唱K玩一日,夜晚经过湾仔Feather & Bone就好想试下,奈何停唔到车,于是就揸落去西区,比较容易泊车呀嘛。早年几两年都已经听过呢间餐厅,自己喺陈列柜拣牛肉,厨师帮你煎到你想食嘅熟成。可能系星期二晚,唔使排队,但都坐咗八成客。侍应态度都好好,好专业咁介绍餐牌。最后带咗沙律同埋生牛肉他他做前菜,再出去拣主菜。由于butcher位置系做埋retail俾客人买,所以系要排下队。好啦我最美拣咗牛柳同埋肉眼啦,配菜就唔加啦因为都几肯定系食唔晒,拣咗一个蘑菇汁一个黑椒汁,返埋枱嘅时候侍应就已经将个两个头盘落枱,我打咗个凸,应该只系带一个头盘,分量好似多咗少少,忘记咗佢系鬼佬餐厅🤦🏽‍♂️唔知系我食嘅时间啱啱好定系佢哋真系睇住我哋食嘢嘅速度,两份main course系我哋食完头盘5分钟后出现了。作为一个男人,帮女人切牛扒是常识吧!眼前一亮!佢份medium well牛柳系粉红色!有肉汁!系啱啱好呀!到我份medium嘅ribeye,系浅红色咬落唔鞋口架连平时唔食肥野嘅Baby都吉左我几旧肉,大赞!不得不提蘑菇汁,真系好正呀!总括而言,可以咁样样选择自己嘅主食系
最后带咗沙律同埋生牛肉他他做前菜,再出去拣主菜。

到我份medium嘅ribeye,系浅红色咬落唔鞋口架
连平时唔食肥野嘅Baby都吉左我几旧肉,大赞!
不得不提蘑菇汁,真系好正呀!

总括而言,可以咁样样选择自己嘅主食系非常幸福,初体验已经要俾满分!次体验好快有,但会减少一个main或appetizer ,因为男人系要食晒食剩嘅嘢架,哈哈
Chicken  caesar
Tenderloin