2024-08-10
Cafe装修得极度漂亮,行波希米亚风,同附近嘅街景,简直系两个世界。入面同出面都有好多靓靓打卡位,啱晒同好姊妹一齐嚟影相。睇落好似唔系好大,但其实有两层,而且空间感都够,唔会坐得好迫。开心果奶盖梳乎厘班戟 $138见OpenRice极多人推荐,睇落都好靓咁,所以就叫咗黎食(制作时间15-30分钟)。 份量比想像中大,有两层pancake。非常有空气感,而且蛋香味浓,非常高质素!有海量嘅开心果奶盖,不过甜不过腻,上面仲有开心果碎增加口感。Passion Fruit Lime Mint Soda 热情果青柠薄荷梳打$52酸酸甜甜清新嘅味道,加埋青柠薄荷,有泰式嘅感觉。Strawberry Avocado Smoothie 士多啤梨牛油果沙冰 $58沙冰非常浓郁,感觉偏向似奶昔,唔会偏甜,味道好特别,饮落好似一个液体状嘅士多啤梨蛋糕。美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈 $198猪肋骨觉得非常软冧,完全不需用力,就可以把肉切开。而且调味很到位,唔会好浓味或者好咸。配上烧菠萝,非常香甜多汁,感觉清新。洋葱圈亦都出奇好食!连我平时唔食洋葱嘅人,都会觉得好食。芝士焗澳洲薯皮$88焗薯非常香脆,好香
开心果奶盖梳乎厘班戟 $138
酸酸甜甜清新嘅味道,加埋青柠薄荷,有泰式嘅感觉。
美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈 $198
芝士焗澳洲薯皮$88
焗薯非常香脆,好香薯味。配埋芝士+sour cream,非常完美。