2018-05-11 2195 浏览
早排闺蜜生日,于是就同佢去佢好想试的份子甜品店。甜品店位于铜锣湾,地点亦好易揾。入到餐厅已经比挂系天花的白云深深吸引住,实在太可爱了!店内的装饰及整甜品材料都放得特别有心思!朋友一早心目中已经有想食的item,当中包括每日限量10份的富士山及眼泪系列的餐厅Special。富士山系个餐黎,仲会包两杯饮品。而眼泪系列都有三种味道可以选择,三款的味道同眼泪的颜色,但大家想转眼泪的颜色就要加钱了。富士山系以波子汽水、乳酪及蜜瓜芭菲、橙味蛋糕及樱花啫喱整成。食之前,职员会倒液态氮落富士山山口内,令甜品变到好似雪糕咁,味道比较重波子汽水味。本身想叫蓝色的眼泪,点知见到有Blue cheese ice-cream唔敢叫,所以就叫左Namida(泪)。用匙打碎眼泪的糖波后,就会食到以绿茶雪糕、益力多冰、梅酒啫喱、乳酪蛋糕、小丸子而整成的甜品。因为有益多多冰,所以食落都系酸酸甜甜的。另外一份吸精甜品就系Para  Para  Sakura。Para  Para  Sakura造型可爱,模拟紧落樱的Moment。味道黎讲,我比较钟意呢个!(可能朱古力味够香浓)。樱花树就用左粉红色的棉花糖,下面就用左红莓啫

入到餐厅已经比挂系天花的白云深深吸引住,实在太可爱了!

店内的装饰及整甜品材料都放得特别有心思!

Mount  Fuji

Mount  Fuji

Namida(泪)

另外一份吸精甜品就系Para  Para  Sakura。

Para  Para  Sakura造型可爱,模拟紧落樱的Moment。味道黎讲,我比较钟意呢个!(可能朱古力味够香浓)。樱花树就用左粉红色的棉花糖,下面就用左红莓啫喱、朱古力Mouse、朱古力蛋糕。捞埋就系好浓郁的朱古力Mosue加埋酸酸地的红莓味。
Para  Para  Sakura

饮品方面都好可爱!呢两杯热茶的茶叶都系放系支「棒棒糖」入面,饮落都几香。

另外,我叫左杯Pompelmo(有汽柚子果汁),除左个杯好吸精外,餐厅仲放左Ice Stone入去,令有汽果汁keep住冻冻。

另外,仲有一个朋友叫左杯热咖啡,虽然无精巧的拉花图案,不过味道都ok的!

钟意我的分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续吃掉世界,甚至吃掉整个宇宙!(哈哈)
Para  Para  Sakura