2023-06-12
阿荔车仔面 · 荃湾呢一间餐厅能够成为我不断encore嘅食堂,原因在于非常高嘅性价比同高质素嘅味道。餐厅提供40年传统味道嘅面食,招牌菜式有秘制柱侯牛筋腩同招牌南乳猪手等,全部都非常惹味!😋😋..✅ 八宝嗱喳面 (配油面、腩汁) 🍜 $56配料包括辣玻璃鱿鱼、卤水猪大肠、溏心萝卜、猪红、猪皮等。鱿鱼爽弹;猪大肠入味而且入面干净无异味;溏心萝卜非常甜而且无筋;仲有蚝皇冬菇同辣鱼蛋都好好食!😛..✅ 自选车仔面 (配马来喇沙汤底) 🍜 $34 (自选配料另外收费)配料选择左日本溏心蛋、潮汕牛筋丸、枝竹、炸鸡粒卷、墨鱼丸。汤底较重椰香同香茅味道,浓而不辣。溏心蛋熟嘅程度岩岩好;牛筋丸质素几好,弹牙多汁;墨鱼丸够爽弹;其他都好好食👍🏼..✅ 麻辣香卤三宝 🐷 $20三宝包括猪耳、猪肚、鸡翼尖,猪耳够爽脆,同埋另外2样配料以又麻又香嘅酱汁捞埋一齐,好过瘾,不过辣度颇辣,岩晒钟意食辣嘅朋友仔😝..✅ 椒盐炸烧卖 (五粒) 🫔 $15烧卖大大粒,配上椒盐好惹味!☺️..✅ 樽仔冻奶茶 🧋 $15奶味香浓,甜度都几甜,好饮😙..✅ 人参乌龙冷泡茶 🥤 $15有淡淡人参味,感觉清新🥰
✅ 八宝嗱喳面 (配油面、腩汁) 🍜 $56
✅ 麻辣香卤三宝 🐷 $20
✅ 椒盐炸烧卖 (五粒) 🫔 $15
烧卖大大粒,配上椒盐好惹味!☺️
✅ 樽仔冻奶茶 🧋 $15
奶味香浓,甜度都几甜,好饮😙
✅ 人参乌龙冷泡茶 🥤 $15
有淡淡人参味,感觉清新🥰