2024-02-23
叫得冰厅呢个名都有翻啲历史,系香港传统嘅茶餐厅。我嘅印象入边,食亲都系啲好多汁嘅难食碟头饭+杯有个冰字嘅嘢饮😂不过呢间入边嘅装修又或者食物传统得黎,又带啲新鲜感!野食都唔错,比较惊喜嘅系,佢嘅小菜竟然系我拣嘅野食入边最好食嘅!✨ 经典芝蛋牛肉汉堡包 $35呢个汉堡虽然好平,但佢唔系快餐劣质包,出奇好食😋🤣佢个牛系手打牛咁嘅texture,都几juicy!呢个价钱呢个质素唔错!✨ 榛子酱西多士 $32对于一切嘅多士类别毫无抵抗能力!虽然佢未去到好流心,但系都ok!🤤✨ 避风塘生炸肶 $35炸肶表面比较干,但佢唔系就咁用炸粉,保留佢鸡脾中间啲肉比较嫩滑!😊✨ 花雕蛋白烩虾球 $85要知道我平时都好少食饭,连我都觉得好食嘅小菜,都真心少。呢个真系好香好特别!朋友话以前成日见呢道菜,但近年来买少见少!好香花雕味,淡淡嘅酒味加埋个蛋白,正😋同埋佢嘅虾球都超级有鲜味!佢算好抵食!+$9仲有一盅足料汤!小菜另外仲有道,朋友表示都系好抵食(佢最钟意食中菜)有$88嘅干捞蟹籽海皇粉丝煲、冰镇咕噜黑䐁肉。
✨ 经典芝蛋牛肉汉堡包 $35
✨ 榛子酱西多士 $32