2011-11-12 442 浏览
呢间食店间中也有帮衬,只做中午自助餐,好抵食!原来10月份开始已经做埋晚饭啦!由于系街坊生意,所以餐牌简简单单。我地首先问问老板娘今日有乜嘢正菜,她就随意讲几个,大家无问题就落单。素食都系想令生活简单,所以都无乜所谓。这里主要食套餐,叫一个𩠌(通常$35 - $45左右),就可以跟汤、粥、饭、糖水。除左碟𩠌,其它都系任食、任添架。我地叫左两个,分别系蜜豆炒鸡柳及金菇炆腐皮的套餐。蜜豆炒鸡柳:鸡柳好有质感,加埋鲜甜既蜜豆,味道刚刚好。金菇炆腐皮:热辣辣,用煲仔上,冬天一定多D黎帮衬。好够味。今晚有西洋菜汤,材料除了西洋菜,还有花生、眉豆、黄豆、素肉等,西洋菜刚刚当灶,所以煲出来既汤都特别香,乜都未食就饮左两碗。任食架嘛!今晚糖水系番薯,一般好味,唔系太甜,OK既。晚饭餐牌好简单,原来还有小吃,下次可以试试。价廉物美就系呢度既特色。老板娘系佛教徒,所以开食店为众生结缘。坐得舒服,吃得开心,也别无他想。

我地叫左两个,分别系蜜豆炒鸡柳及金菇炆腐皮的套餐。

蜜豆炒鸡柳:鸡柳好有质感,加埋鲜甜既蜜豆,味道刚刚好。
蜜豆炒鸡柳
金菇炆腐皮:热辣辣,用煲仔上,冬天一定多D黎帮衬。好够味。
金菇炆腐皮
西洋菜汤
今晚糖水系番薯,一般好味,唔系太甜,OK既。
番薯糖水
晚饭餐牌好简单,原来还有小吃,下次可以试试。
2011-11-10
蜜豆炒鸡柳