(非会员)
2009-03-15 52 浏览
今天一家大细(两大两细)八点几去完童军中心,谂住系八楼金陶轩食晚饭,怎料金陶轩有婚宴而满座,只好系附近揾野食。行到去庄士东广场楼下有数个招牌,其中大当家广告「原只芝士龙虾加伊面底」$78,一试无妨呢。 上到十楼大当家不用等位(星期六晚都系得六成满,经济真系差呢!),店内装璜不太差,地方不算寛趟。因为人客不太多,所以都坐得几舒服。待应招呼都唔错,换碟添茶都好勤快。 今晚我们叫了以下菜单:1.「原只芝士龙虾加伊面底」$78-以咁既价钱都预计唔会用新鲜龙虾俾你了,上枱后发现都几大碟,真系原只龙虾开边,无偷工减料,芝士味恰到好处,龙虾不失鲜味。伊面份量都多,食完呢一碟都饱了七成了。阿仔话仲好味过上次系稻香食的龙虾呢!抵食之选2.豉汁蒸带子$8一只,要了四只。食味一般啦,价都算平。3.美极煎海中虾$68-虾有成九只,都算几好味。4.蒸海斑斤四両$148-蒸得有水准,条鱼都几滑。5.金银蛋苋菜-苋菜唔够滑,一般水准以下。6.西湖牛肉羮-份量够,食味也不差。 埋单五佰五拾多元,一家都食得饱饱。以咁既价钱可以食到几道海鲜,都算好抵食,下次可以再来呢
今晚我们叫了以下菜单:

2.豉汁蒸带子$8一只,要了四只。食味一般啦,价都算平。

3.美极煎海中虾$68-虾有成九只,都算几好味。

4.蒸海斑斤四両$148-蒸得有水准,条鱼都几滑。

5.金银蛋苋菜-苋菜唔够滑,一般水准以下。

6.西湖牛肉羮-份量够,食味也不差。

埋单五佰五拾多元,一家都食得饱饱。以咁既价钱可以食到几道海鲜,都算好抵食,下次可以再来呢!
好抵食既芝士龙虾
蒸带子