2024-01-09 1097 浏览
今日契妈生日去荃湾海港酒家庆祝一下,首先去拣只长脚蟹,问阿叔有无细只D(四斤左右),阿叔猛话无啦得返大既,目测约八斤,之后就拎只较细既,约六斤半。叫佢唔好开盖要原只蒸(因为之前系其他酒家会开盖偷晒蟹膏的经验),阿叔就态度晦气话唔开盖蒸好有虫无得投诉嫁㖞,我地强调无问题,总之原只蒸,阿叔再讲话有虫肚疴唔好投诉我㖞!我食过咁多次阿拉斯加蟹唔会有虫啰!之后点左蛏子炸米粉底,侍应话炸米粉底加80蚊,OK无问题!瑶柱扒豆苗,龙趸两味,例牌烧鹅。食完蟹就上菜,第一味上蛏子,唔见左炸米底,侍应就话无炸米底,想我地接受,我地就话唔要了!明明问左仲话可以做到,加完钱又话无!收左碟野入厨房后侍应又出黎话整返个炸米底㖞。咁头先又话无!接住上豆苗,叫瑶柱扒豆苗得豆苗,连蒜蓉都无粒真系清炒,同侍应讲D瑶柱去左边?侍应仲要睇返张单睇下系咪有写瑶柱。上两样都错两样,不知所谓。立即叫埋单!等左劲耐都唔拎张单黎!叫佢地取消就话要经理取消,问经理去左边,侍应话经理系厕所!真系第一次见明知有问题仲龟缩系厕所!最后要改单迫于无耐比同事叫出黎改单。超差体验,经理都唔系做野,不知所谓!最后转场去大排档,人地招呼又好,上菜又快,瑶
之后点左蛏子炸米粉底,侍应话炸米粉底加80蚊,OK无问题!
瑶柱扒豆苗,龙趸两味,例牌烧鹅。
超差体验,经理都唔系做野,不知所谓!
最后转场去大排档,人地招呼又好,上菜又快,瑶柱扒豆苗仲劲多瑶柱。去食大排档好过去荃湾海港酒家!