2020-09-16
限最令放宽返四人晚饭之后,终于可以约下朋友食晚饭。有朋友喺牛头角附近返工,所以谂住试吓呢间🙂喺海滨公园隔离,平日夜晚环境都几静,好啱朋友坐低倾偈饮吓嘢。首先有个惊喜小食-麻辣鸡翼我以为会系好西式𠮶啲啦,点知个鸡翼竟然有麻辣嘅四川风味😂虽然同餐厅好似有少少格格不入😆但系我觉得个鸡翼好好食!够麻又唔太辣!岩哂我😋炸甜番薯条嘉里西亚八爪鱼配柚子沙律一大条八爪鱼soso☺️八爪鱼煮得几淋乳猪pancake,个乳猪皮炸得好脆🙂香煎鸭胸个鸭胸煮得几淋😋啖啖肉Impossible 素肉千层面😀食落同真肉嘅味道好似几乎分唔出😃Ginger freeze 味道同ginger Ale 差唔多,姜味再比较重伯爵茶焦糖布甸💛茶味好重登登登登!好似话好多人都为咗呢个pancake 嚟呢度食㗎😋焦糖脆脆pancake,上边𠮶啲焦糖脆脆呢咬落口会有浸烟味走出黎好得意!整个甜品感觉唔会太甜☺️几特别,第一次食咁样嘅pancake 配搭✨
首先有个惊喜小食-麻辣鸡翼
嘉里西亚八爪鱼配柚子沙律
一大条八爪鱼soso☺️八爪鱼煮得几淋
乳猪pancake,个乳猪皮炸得好脆🙂
香煎鸭胸个鸭胸煮得几淋😋啖啖肉
伯爵茶焦糖布甸💛茶味好重