2024-08-05 1190 浏览
提起新蒲岗嘅出名既糕点舖头,唔少得常温🫢 🌟拿破仑:见大家嚟到都系试拿破仑,买咗一个支持吓,拿破仑整体都系脆口,甜度冇想像中甜,味道较清淡,我觉得值得试一吓,但系$29下次未必回购,反而会想试吓其他款甜点多啲。🌟荷兰挞:从来未食过荷兰挞,挞上面系蛋糕,蛋糕同挞融为一体质感相若,蛋糕中间有个窿系由忌廉填满,然后少少黄梅酱喺底,再用蛋糕放番在窿面头,蛋糕上面再有少少黄梅酱。个人好钟意食挞,呢个挞嘅质感唔系脆身,反而有啲似蛋糕松松地,如果下次口痕想食挞都会再回购😙试咗以上两个甜点,整体都系唔会太甜,怕甜点腻既人即管可以买常温既甜品试试,对我嚟讲就不过不失,没有想像中咁惊艳,但经过开都会买嚟支持吓✨
提起新蒲岗嘅出名既糕点舖头,唔少得常温🫢

拿破仑

荷兰挞