2022-08-04
今日咁好天🌤,最岩就系出去郊游游,近近地就去长洲玩下,无去年几既长洲又唔同左好多啦,开左好多新食店,一入到去紧系要叹杯啡,chill一chill先OXY好近东堤沙滩,橙色既门口非常抢眼,行入去就会见到好多鹿角蕨挂左系墙同摆放左系四周作装饰,好似入左个绿色丛林咁,好治愈既感觉Chan Skin Coffee Tonic用上Single origin咖啡豆,配以tonic同加入左陈皮,陈皮卑人印象系药材既一种,味道较重,但无谂过同咖啡既味道系咁夹,慢慢饮就会饮到微微既陈皮香气充斥住整个口控,味道唔会好强烈,仲会食到少少陈皮碎,好特别好清新肉松手抓饼12点后先有得供应,即叫即整,手抓饼外脆内软,馅料十足,食完一件好饱肚闲日黎无咩人好似包场咁,再卑d绿水植物包围住,真系又宁静又舒服,有种洗涤心灵既感觉🤣
Chan Skin Coffee Tonic
肉松手抓饼