🌖焙茶affogato $60Affogato 內有兩球雪糕,為焙茶增加甜度,同時減輕咗焙茶嘅甘味,容易入口,令大眾更易接受👍🏻。🌖陳皮咖啡 $68一如所料咖啡酸味較重,味道偏向柑橘等生果嘅清香果酸感,面頭有粒粒陳皮碎,加添咬口,嚐鮮嘅可以一試。🌖抹茶expresso latte $78抺茶味重,質感香滑無粉粒,抺茶嘅甘味會留喺脷上面一段時間久久不散,絕對係抹茶控之選!🌖牛角包窩夫 原價$48 加配價$25叫飲品可以$25 加購牛角包窩夫,叫左抺茶開心果同貓山王榴連忌廉芝士兩款。兩款嘅忌廉都唔會太甜太漏,仲食到牛角包嘅牛油香,個人偏好貓山王榴連忌廉芝士味,榴槤蓉超香,忌廉芝士仲有細細粒嘅芝士粒,甜中帶鹹唔會太膩。🌖椰子奶凍 $50椰子奶凍外表平實,味道真材實料,原汁原味非常清甜,超適合炎熱夏日。

🌖焙茶affogato $60

🌖陳皮咖啡 $68

🌖抹茶expresso latte $78

🌖牛角包窩夫 原價$48 加配價$25

🌖椰子奶凍 $50

2024-10-26
秋高氣爽,心血來潮入來長洲行下。出了碼頭向沙灘方向行,被一間很特別的Café 吸引,店名叫「OXY」,內裡種滿蕨類植物,而且佈置得美輪美奐,非常養眼吸精,禁不住要細細觀看。店舖中間放了一張小長枱,賣自家製特色咖啡包。看看餐牌,有特色咖啡、椰皇奶凍、手抓餅、牛角包窩夫,都很吸引。《椰皇奶凍》$50行到熱熱地,正好食凍野舒緩下,這個奶凍滑不溜口,香甜清爽,椰味和奶味恰到好處,正啊!手抓餅可以自由選擇餡料,也可以走芝士,彈性很高,額外加配料也是加幾元的價錢,我加了栗米和磨菇,味道很夾,一份抓餅非常飽肚,絕對可以當正餐,好味又抵食。《蜜漬檸啡》「OXY」其中一款招牌咖啡就是這款「蜜漬檸啡」,又檸檬又咖啡的,味道究竟是怎樣?有檸檬的清新,又有咖啡的香濃,令人舒暢和耳目一新,欣賞他們的創意。除了特色咖啡,也有傳統的Espresso,Americano,Latte……有多元化的選擇。
秋高氣爽,心血來潮入來長洲行下。

店舖中間放了一張小長枱,賣自家製特色咖啡包。

《椰皇奶凍》$50

《蜜漬檸啡》

2024-10-20 123 浏览
呢間長洲泳灘附近嘅cafe,真係不容錯過嘅地方。環境大自然風,主打精品創新咖啡,令人耳目一新。Signature 陳皮咖啡,香氣四溢,陳皮粒加上咖啡,甘香伴隨著微苦,層次豐富,唔係好多地方可以試到。另外亦推介Cococold Brews,使用新鮮椰皇水,帶出自然嘅椰香,與濃郁咖啡完美結合,飲落清新,不油膩,十分提神!至於小食,飲品加$25,就有焦糖香蕉牛角包窩夫,香脆焦糖加上香甜香蕉,配上鬆軟牛角包,食落去真係好滿足😌驚喜的仲有即叫即製芝士蛋手抓餅,可以有不同搭配,外脆內軟,芝士拉絲加上蛋香,勁吸引🤩必試每日限量椰皇燉鮮奶,超滑嫩又唔會太甜

必試每日限量椰皇燉鮮奶,超滑嫩又唔會太甜

醒神橙紅色歐式門面 入去CAFE牆上掛滿鹿角蕨🌿綠悠悠空間好清新 令人放鬆😊打卡又一流🧀OxY芝士蛋手抓餅 是拉差醬 $45上手夠晒熱辣辣 餅皮香脆😋一口咬下去就能感受到 芝士蛋 同甜辣醬 完美配搭🤤🧇焦糖香蕉牛角包窩夫 跟飲品+$25🍌香蕉的外層燒至焦糖脆脆窩夫好酥脆☺️散發出陣陣牛油香🧈🥥椰皇奶凍 $50推介❗️好好食 😍大大個奶凍 好香滑 椰汁味又超香濃 👍🏻☕️CHAN SKIN COFFEE TONIC (SOE)陳皮X咖啡 ICED $68用上陳皮粉 陳皮味並沒有想像中強烈及突出😆Tonic的甜度 把咖啡苦澀風味平衡過來 整體都比較溫和易入口 每口淡淡陳皮粉清香😚☕️COFFEE TONIC $58突登叫杯原味比較下 如果喜歡陳皮 citrus類 不彷試下陳皮咖啡 另外有杯檸檬漬咖啡下次都想試🥰 「OXY CHEUNG CHAU」📍長洲東灣路2號地舖

醒神橙紅色歐式門面 入去CAFE牆上掛滿鹿角蕨🌿

整體都比較溫和易入口 每口淡淡陳皮粉清香😚

☕️COFFEE TONIC $58
突登叫杯原味比較下 如果喜歡陳皮 citrus類
不彷試下陳皮咖啡 另外有杯檸檬漬咖啡下次都想試🥰

「OXY CHEUNG CHAU」
📍長洲東灣路2號地舖
  • 陳皮咖啡
2024-09-22 145 浏览
咖啡店位於長洲泳灘東灣路旁邊,店內長期勁多人坐著飲野傾計💬,環境好chill。店內種左好多綠色植物,眼睛望住都舒服D。蜜漬檸啡成日可以為檸檬同咖啡唔可以溝,但竟然有檸啡依個款式,仲加左蜜漬,令甜味加倍。飲落味道好夾,亦好消暑。Matcha Espresso Latte經典咖啡款式,抹茶🍵味道好濃,咖啡係特濃咖啡☕️,咖啡豆香濃。雖然濃味但唔會苦。Affoqato(Hojicha)焙茶雪糕(雙球)係分開上,慢慢係最上面倒落雪糕⛄️做成融化同「加色」效果,濃濃既焙茶加甜甜既雪糕好好食。S’mores Cookie Chocolate:曲奇🍪好好食Musang King Durian Flesh & Matcha Wuffle🧇:外餅香脆,表面有不同配搭,榴槤蓉好香,忍唔住加多左「一條」。抹茶款式亦很香。

蜜漬檸啡

Matcha Espresso Latte

Affoqato(Hojicha)

在長洲大街小巷蹓躂時,或許你會像我那樣,有尋寶的感覺! 今次,尋獲一間充滿故事的文青小店 ~ 《OXY CHEUNG CHAU》,店子是由 90年的老房子活化而成,外牆用上繽紛的橙色,非常搶眼,加上綠色植物打卡牆,感覺猶如去了外國度假般,充滿異國風情。在這裡,不但可以呷一口甘香濃厚的咖啡、細意品嘗令人好心情的甜食,還可放慢腳步,欣賞掛滿店內的鹿角蕨,充滿大自然氣息,小店更設有鹿角蕨Workshop,歡迎大小朋友參與,動手製作專屬的綠色植物。OXY芝士手抓餅,拎上手熱辣辣,果然是即叫即製!餅皮煎到好酥脆,滑蛋配半溶芝士再搭配額外配料:煙肉、肉鬆,非常足料。隨意組合,完全沒有違和感,搭配出滿滿幸福滋味。隨意組合,完全沒有違和感,牛角包窩夫 (Croffle),近年紅遍全韓國,原來連長洲也出現它的蹤影,這款由牛角包麵糰壓烘成窩夫的小食,搭配醬料後層次豐富,牛角包口感酥脆,散發出淡淡牛油香,賣相打卡度十足!不同款式口味各具特色,真的忍不住,最後揀選了當中的三款口味:焦糖香蕉,士多啤梨忌廉芝士、貓山王榴槤忌廉芝士。個人特別喜愛貓山王榴槤忌廉芝士,食落榴槤味香甜濃郁,還透出忌廉芝士獨有的香甜;而牛
在長洲大街小巷蹓躂時,或許你會像我那樣,有尋寶的感覺!
個人特別喜愛貓山王榴槤忌廉芝士,食落榴槤味香甜濃郁,還透出忌廉芝士獨有的香甜;而牛角包的酥脆,搭配忌廉芝士的細滑柔軟,口感更為豐富,店員還細心地把一根粗身的雪條棍夾在其中,吃時就更方便喔!
Espresso Special 陳皮 x 咖啡,自家研發,中西融合,很有創意的搭配,甘香醇厚的陳皮味道,帶出咖啡的苦甜香味,層次感豐富,店主溫馨提示,要等陳皮浸30秒後才飲用,好讓兩者的獨特味道互相混和。
Charlie’s Factory,其實是一杯濃濃的朱古力,不知道名稱的由來,是否來自《Charlie and the Chocolate Factory》呢?朱古力有冷熱提供,天氣雖然熱,但我還是強烈建議大家選擇熱飲,除了因為熱朱古力更能散發當中的濃香味道,更因為熱朱古力的專利是在表層放上棉花糖,而且這裡的棉花糖是大大粒的,不會快速溶化,而且令口感更豐富。
長洲除咗食海鮮、搶包山、買海味之外知唔知道仲有啲咩特色?“陳皮咖啡”就係呢次想講嘅特色啦!呢間位於長洲泳灘外嘅café,主理人係九十後的精品咖啡師,設計出一系列創新嘅咖啡,店舖係大自然裝修風,非常別緻。宜家仲有蛋糕、窩夫、手抓餅等小食!🥤Matcha latte 抹茶嘅濃郁香氣配上鮮奶,實在令人無法抗拒!🥤糖漬檸檬梳打小店特色之一,以秘制蜜糖漬檸檬配上梳打,清甜得嚟微酸,實在係夏天嘅好朋友!🧁特色croffle 非常值得推廣!佢唔係一般嘅窩夫,餅底鬆軟酥皮咁嘅感覺好似食緊可頌!面頭有新鮮製作嘅忌廉,而我嗌嘅係榴槤味同埋近來大熱嘅開心果味!口感非常豐富濃鬱!而且套餐只係加廿幾蚊就可以食到!🥞肉鬆手抓餅呢度嘅手抓餅即叫即制,配有肉鬆芝士雞蛋同埋其他醬料,好脆好好食!製作好有心機值得大家一試!🥥原個椰皇燉鮮奶夏天喺海邊你哋除咗飲嘢之外,想食到啲咩?冇錯!一定係椰皇!呢度椰皇燉鮮奶每日限量發售十個,好搶手㗎!店舖曾經為電影嘅拍攝場地,係打卡嘅熱點!另外仲有大量嘅手沖咖啡可供選購回家,咁就喺屋企都可以飲到一杯靚咖啡啦!下次試下佢嘅陳皮咖啡先🥰
長洲除咗食海鮮、搶包山、買海味之外知唔知道仲有啲咩特色?
“陳皮咖啡”就係呢次想講嘅特色啦!
呢間位於長洲泳灘外嘅café,
宜家仲有蛋糕、窩夫、手抓餅等小食!
🥤Matcha latte
抹茶嘅濃郁香氣配上鮮奶,實在令人無法抗拒!

🥤糖漬檸檬梳打

🧁特色croffle
口感非常豐富濃鬱!
而且套餐只係加廿幾蚊就可以食到!

🥞肉鬆手抓餅
製作好有心機值得大家一試!

🥥原個椰皇燉鮮奶
夏天喺海邊你哋除咗飲嘢之外,想食到啲咩?
冇錯!一定係椰皇!
呢度椰皇燉鮮奶每日限量發售十個,好搶手㗎!

店舖曾經為電影嘅拍攝場地,
係打卡嘅熱點!
另外仲有大量嘅手沖咖啡可供選購回家,
咁就喺屋企都可以飲到一杯靚咖啡啦!
下次試下佢嘅陳皮咖啡先🥰
2024-08-05 268 浏览
店舖很近沙灘海旁,店內更有數張座椅可供堂食,冷氣舒適~芝士蛋肉鬆蛋黃醬手抓餅~非常足料,手抓餅兩面也煎得香脆可口,中間是半溶芝士蛋,再加上大量肉鬆及蛋黃醬,味道非常夾~椰皇奶凍~用上椰皇水及椰奶整的奶凍,味道相當清甜,陣陣椰香味濃,奶凍滑嫩,份量多,吃完飽飽的~焦糖香蕉牛角~飲品另加28元便有了,香脆的焦糖加上香甜的香蕉,跟酥香的牛角包,味道不錯~榴槤牛角~很有驚喜,榴槤味道相當香濃,旁邊還加上了兩行忌簾,香濃美味~凍朱古力~朱古力濃郁,帶點微苦,不太甜,奶味香滑,比例剛剛好~蜜漬檸梳~超愛喝這個,蜜糖味道香濃清甜,加上微酸的檸檬味,清爽味美~
店舖很近沙灘海旁,店內更有數張座椅可供堂食,冷氣舒適~

33度天氣 最啱揾個舒服地方解暑🌡️🔥蜜漬檸檬 同 陳皮x咖啡 吸引左我入去OXY試試,🌴 牆上既鹿角蕨滿滿綠色空間包圍成間cafe🌱#陳皮x咖啡 淺焙Ethiopia espresso 配 tonic, 上面加上陳皮粉 靜待30秒後飲 飲到陳皮橙香配微酸既咖啡,tonic既清爽,夏天飲透心涼!❄️#蜜漬檸檬 店主浸既蜜糖漬檸檬配soda, so refreshing! 小朋友最愛而且又healthy🫰#basquecheesecake 焗出芝士味香濃而不漏, 分量十足!三個人食剛剛好! 推薦👍#matchaaffogato Matcha濃漿淋落 #vanilla ice cream 觀感好靚,味道好夾!每款飯品甜品都滿意,入#長洲 值得試試💓有時間可參加埋4:45-6:15pm 鹿角蕨板植#workshop 👍#coffeeholic #cheeseholic #長洲 #cafehongkongOXY CHEUNG CHAU 地址:長洲東灣路2號地舖
33度天氣 最啱揾個舒服地方解暑🌡️🔥

每款飯品甜品都滿意,入#長洲 值得試試💓

OXY CHEUNG CHAU
地址:長洲東灣路2號地舖
2024-08-03
  • basque cheesecake
  • 蜜漬檸檬
  • 陳皮咖啡
2024-05-27 152 浏览
有時假日冇乜嘢做,會同朋友約埋去長洲Hea返一日,行吓沙灘食吓嘢,夠晒chill!最近呢度多咗好多特色打卡Cafe,行去東灣會經過一間Cafe,簡約風設計,掛滿大大小小嘅鹿角蕨,有超多唔同嘅植物,成個迷你綠洲咁,坐得幾舒服!餐廳冇乜堂食座位,只有少量凳可以小休一下 ,行路攰嘅時候可以入嚟揀返兩杯特色精品咖啡,叉叉電先⚡️!-----------------------------🍳◖OXY芝士蛋手抓餅◗ $68加咗腸仔($8)、火腿($8)同蛋($5),配上士拉差醬,酸酸辣辣特別惹味!🍳◖OXY芝士蛋手抓餅◗ $45自己配搭咗一個鹹嘅手抓餅,加咗肉鬆($10)同蘑菇($5),成個手抓餅好爆餡!肉鬆鹹香配上爽脆多汁嘅蘑菇,仲有芝士蛋,味道都幾夾香濃!🍪◖焙茶曲奇◗ $30棉花糖焙茶曲奇口感煙靭,中間棉花糖仲有拉絲嘅效果,但略嫌甜咗少少~🍋◖Iced Candied Lemon Coffee◗ $68蜜漬檸檬微甜,加入冷萃咖啡,帶啲檸檬嘅清新感,飲落解渴消暑,打卡都一流!🥥◖Cococold Brew◗ $68加入新鮮椰皇水,有些微天然甜味同椰香,配合香氣濃郁嘅咖啡,係比較清新嘅選擇!🌟En
-----------------------------
🍳◖OXY芝士蛋手抓餅◗ $68

🍳◖OXY芝士蛋手抓餅◗ $45

🍪◖焙茶曲奇◗ $30

🥥◖Cococold Brew◗ $68

🌟Encore指數:8.8/10
2024-05-24 125 浏览
來長洲很去東灣冰灘的路上經過這咖渄店, 這咖啡店在橙色小屋中,外貼有陳皮咖啡的poster。抱著試下的心態入去,店內的牆上掛滿了鹿角蕨,非常綠化,感覺清新,室內的光線不會太光或太暗,店內也放有介紹鹿角蕨的書籍和鹿角蕨相關的設計產品和精品。我們買了陳皮咖啡,是凍飲,賣相不錯。咖啡沒有想象中帶有陳皮味,有少許回甘。或者味道主要是裝飾的乾檸檬來,反正陳皮和檸檬同屬柑橘,異曲同功吧,有新鮮感,不妨一試。On the way to Tung Wan Beach in Cheung Chau, we passed by this coffee shop.The shop was in an orange 2-storey house with a poster of Tangerine Peel Coffee in the entrance.It's eye-catching.We gave it a try.In the shop, the walls were covered with staghorn ferns. It’s refreshing green walls.The lighti

店內也放有介紹鹿角蕨的書籍和鹿角蕨相關的設計產品和精品。

陳皮咖啡

我們買了陳皮咖啡,是凍飲,賣相不錯。
咖啡沒有想象中帶有陳皮味,有少許回甘。

It's eye-catching.

We gave it a try.

The lighting was not too bright or too dark.
There were some books introducing the staghorn fern. Some related design products also displayed around.

We bought Tangerine Peel Coffee, which is served iced cold with nice presentation.
The coffee does not have strong tangerine peel flavor as expected, but with subtle bitterness aftertaste.

The taste might come from the dried lemon garnishing.
Anyway, tangerine peel and dried lemon are both citrus with similar effect. It was refreshing.

You might give it a try next time go to Cheung Chau.
2024-04-10 120 浏览
CAFE裝修簡單而有心思,牆上掛滿鹿角蕨,綠色空間另人尤其放鬆!陳皮咖啡蜜漬檸梳呢2杯都係signature 🌟陳皮碎粒x ESPRESSO x TONIC店員提醒不用攪拌等候陳皮碎自然沉下就可以飲~果皮甘香跟咖啡已想不到夾👍🏻自家製蜜漬檸檬🍋再配上蜂蜜梳打水,十分清爽😋OXY 芝士蛋手抓餅手抓餅唔會太油,外皮酥脆!已經包咗一份芝士同埋蛋,可以額外再加其他配料同埋揀醬汁椰皇奶凍每日限量10份!加咗椰皇水椰奶,香甜清爽OXY CHEUNG CHAU (長洲)長洲東灣路2號地舖

陳皮咖啡
蜜漬檸梳

呢2杯都係signature 🌟
陳皮碎粒x ESPRESSO x TONIC
自家製蜜漬檸檬🍋再配上蜂蜜梳打水,十分清爽😋

OXY 芝士蛋手抓餅

椰皇奶凍
每日限量10份!加咗椰皇水椰奶,香甜清爽

OXY CHEUNG CHAU (長洲)
長洲東灣路2號地舖
2024-03-18 121 浏览
難得放假去長洲玩,梗係要周圍搵野食喇😌但唔一定淨係食大魚蛋同芒果糯米糍架~如果你地去長洲東灣沙灘,一定經過呢間𝐎𝐗𝐘 𝐂𝐇𝐄𝐔𝐍𝐆 𝐂𝐇𝐀𝐔🌿店鋪係一間以「鹿角蕨」為主題的咖啡店☕️店內係一張枱都冇架,大家可以一邊食一邊欣賞下植物🌱當然仲有咖啡掛耳包、咖啡豆同埋鹿角蕨主題既𝐠𝐢𝐟𝐭 𝐬𝐞𝐭賣✨餐廳係𝐩𝐞𝐭 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲,仲有𝐟𝐫𝐞𝐞 𝐝𝐨𝐠 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐭添啊!𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧媽𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左一杯𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞飲品,仲有小食同朋友一齊開心𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞♥蜜漬檸梳如果好似𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧媽咁唔太岩咖啡,呢度嘅蜜漬係另一個好推介(ノ◕ヮ◕)ノ*.✧我𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左一杯蜜漬檸梳,係佢地自家製架🍋飲落香甜清新,唔會有檸檬既澀味,令到成杯飲品提升左一個更高既層次😛♥芝士蛋手抓餅+粟米(沙律醬) / 芝士蛋手抓餅+火腿(沙律醬)呢個手抓餅比想像中出色,個餅皮煎到好酥脆,而且拎上手係熱辣辣架🔥本身餡料有芝士同埋蛋,我地分別再加粟米同埋火腿,半溶芝士令到口感更加豐富,記得要趁熱食啊😌除左沙律醬仲有其他醬可以揀架♥椰皇奶凍𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧媽大力推介呢個椰皇奶凍🥥椰皇同椰奶味完全融合埋一齊,每一啖都好有新鮮既椰香味🥹清爽又香甜~

♥蜜漬檸梳

♥椰皇奶凍
𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧媽大力推介呢個椰皇奶凍🥥椰皇同椰奶味完全融合埋一齊,每一啖都好有新鮮既椰香味🥹清爽又香甜~建議一人一個,𝐆𝐚𝐯𝐢𝐧一邊食一邊勁得戚咁講𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲🤣留意返每日限量只有10個咋!!

下次我一定要試下佢地既4’𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐰𝐚𝐲!店內會不定期開班教授點樣種植鹿角蕨,6歲以下費用全免架,有興趣可以留意𝐎𝐗𝐘既社交平台💚

@oxycheungchau

📍 OXY Cheung Chau
長洲東灣路2號地舖

2024-02-25
下午茶
長洲而家越嚟越多小店cafe~好適合係呢個小島慢活hea hea而今次都係再訪呢間鹿角蕨主題嘅cafe *ˊᵕˋ)੭☕️ Iced Candied Lemon Coffee $68之前每次嚟都係飲Cococold brew 今次試試新嘢~揀咗一杯用上自家製的蜜漬檸檬 配合埋SOE豆沖的咖啡 個人覺得幾fresh的感覺~本身好驚會唔會好甜 點知飲落酸酸甜甜 又唔會蓋過咖啡香 配pastry類嘅話應該好正😛🍵 Iced Matcha Latte $65真係見住店員即沖抹茶再倒入鮮奶入面(〃﹃〃)飲落好香濃抹茶味 唔飲咖啡嘅人可以考慮!🍮 Coconut Panna Cotta $40一段時間冇嚟 而家多咗好多甜品 好可惜冇得試tiramisu ಥ_ಥ所以叫咗新出每日限定10個的椰子奶凍!食落好滑 好香椰子味 feel到好足料 落到好足椰子水去整~有牛奶味又唔會太甜 下次都會想再戰!因為新出關係所以menu未有 可以先查詢店員( ˊᵕˋ )🍪 S’mores Cookie - Hojicha $30軟曲奇有幾款~今次揀咗hojicha曲奇中間有棉花糖 咬落會為曲奇增添煙韌感 幾得意(˶‾᷄ ⁻̫
長洲而家越嚟越多小店cafe~
好適合係呢個小島慢活hea hea
而今次都係再訪呢間鹿角蕨主題嘅cafe *ˊᵕˋ)੭

之前每次嚟都係飲Cococold brew 今次試試新嘢~

🍵 Iced Matcha Latte $65
真係見住店員即沖抹茶再倒入鮮奶入面(〃﹃〃)
飲落好香濃抹茶味 唔飲咖啡嘅人可以考慮!

🍮 Coconut Panna Cotta $40
一段時間冇嚟 而家多咗好多甜品
好可惜冇得試tiramisu ಥ_ಥ
所以叫咗新出每日限定10個的椰子奶凍!
有牛奶味又唔會太甜 下次都會想再戰!
因為新出關係所以menu未有 可以先查詢店員( ˊᵕˋ )

軟曲奇有幾款~今次揀咗hojicha
曲奇中間有棉花糖 咬落會為曲奇增添煙韌感 幾得意(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)而且本身曲奇唔算好甜 所以棉花糖會帶返少少甜味~

🍨 Affogato - Expresso $60
雪糕份量超多!覺得比平時食嘅有雙倍份量(≖ᴗ≖๑)
配埋濃濃咖啡味嘅expresso 勁滿足🤰🏻

總結!呢到有唔少特色咖啡 個人覺得Cococold brew同Coconut Panna Cotta 椰味出色 再去嘅話會再食呢個coconut系列
店內仲有咖啡drip bag可購買~
同埋有免費寵物零食 pet friendly!
2024-03-13 54 浏览
去的時候 中午時間天氣太熱 直接就進去這間咖啡店避一下太陽🌞見到門口張椰皇奶凍poster 即刻要試下佢啦~真係成個椰子咁雪嘅奶凍 好好味🤤另外仲嗌左杯野飲 都唔錯嫁👍🏻
見到門口張椰皇奶凍poster 即刻要試下佢啦~
真係成個椰子咁雪嘅奶凍 好好味🤤

另外仲嗌左杯野飲 都唔錯嫁👍🏻