2024-11-17
今日同女朋友食饭,紧系要拣返间有情调既餐厅啦!呢间「花楽」系正尖沙咀,一出地铁站就到劲方便,最最最正系佢呢个个景,落地大玻璃饱览维港景色,净系J个海都开心死!另外不定时仲会有live show现场有人自弹自唱,仲可以点歌,好romantic野食方面就主打日式食品,款式丰富,仲有好多特色食品打卡able添中华风烧卖寿司,好得别结合左香港元素入日式野到,上面其实系啖啖蟹肉,食寿司都食得写意过人日式牛肉丼饭,用左石锅制作,底下有少少饭焦好香口,牛肉嫩滑一啲都唔老,好出肉味,配埋牛肉汁同温柔蛋食无得输软壳蟹卷好脆身,大大件一啖食唔晒,面头蟹籽沙律酱可以话系画龙点睛,唔使豉油都好够味六味真蚝可以话喺呢度嘅特色,唔单止打卡好睇,每件唔同既蚝唔同做法,超级丰富。生蚝亦好新鲜鲜甜,一次过满足几个愿望最后亦不得不提呢个海鲜壶,平时麻麻地食海鲜嘅我都觉得个汤劲鲜甜,一饮就知道落足好多材料同功夫,可以煲到啲海鲜味出晒黎都几劲,饮完仲可以打开壶食埋啲海鲜,正呀!