2023-03-07
难得咁好天当然要出去放吓风,餐厅位于海港城内,以烧烤菜式为主,采用新派法国烹调技艺,主打多款肉扒料理!呢度有落地大玻璃可以欣赏270度嘅维港海景,同时亦有户内同室外位置,有时间嘅不妨同朋友过嚟chill吓呀🤩上菜前会先供应自家制面包同香滑牛油,微暖,口感软熟,令人期待之后嘅食物!前菜有法国纷迪加生蚝,味道鲜甜,配上柚子汁及青葱感觉更加开胃!蟹肉鱼饼外皮炸至香脆,内馅以蟹肉同鱼肉混合而成,食得出有心机,搭配他他酱都几match👍🏻主菜有美国顶级西冷扒配红葱泥及香辣牛油,卖相一流,煎至七成熟,脂肪比例平均,肉质细嫩,肉汁丰富,牛味香浓,下次可以试试五成熟🤪 另一款系香煎三文鱼配苏格兰蛋、法式蘑菇泥及松露蛋黄酱,鱼皮香脆,肉质嫩滑,味道清香,调味酱完美地带出鱼嘅鲜味!最后以精选法式及英式芝士同反烤苹果挞配酸奶油级及焦糖酱作为结尾,前者有三款唔同种类嘅芝士,味道超级无敌浓郁,搭配饼干后就啱啱好,芝士控表示心心眼咗😆 后者反而有惊喜,真材实料,酸酸甜甜咁食落好开胃,饼皮脆身,带点焦糖香气,好满足嘅一餐呀🙈