2023-11-05
咁耐冇食好西,当然要揾间有格调嘅餐厅chill一chill~今晚黎到海港城嘅Harbourside Grill食野,佢最正系可以一边望住维港一边叹美食。入到黎都个人都放松晒,餐厅晚饭时段都几多人,周末黎建议book位menu中英对照,非常友善一软一硬嘅面包,牛油好香口,令我开左个靓胃,准备享宴!法国纷迪加No.2 生蚝(六只) 配红葱及覆盆子醋汁,呢款生蚝清新鲜甜,海水味唔会好重,配上红葱同覆盆子醋汁,酸酸嘅醋味同生蚝嘅鲜甜完美匹配,有别于柠檬加茄汁!味道清新淡雅,食完想再嚟多盘!腌大西洋三文鱼配腌红葱及西洋菜,鱼肉轻软滑嫩,经腌制过嘅三文鱼鲜咸感重,再配埋腌红葱同西洋菜,带丝丝清脆口感,有平衡嘅感觉。雅枝竹配烤榛子及巴马芝士意大利饭,枝竹煮得爽脆香口,同意大利饭一齐食好夹,饭中入咗榛子粒同芝士,芝士浓郁配上香脆榛子,细滑中带脆脆口感,好好味!美国顶级牛柳配鸭肝、奶油菠菜及松露酱,今晚最精彩就系呢道菜,牛肉肥瘦适中,5分熟火候掌握得好,咬落去嫩滑多汁。配上肥美鸭肝,又香又浓郁,再加上松露酱真系啖啖过瘾,而奶油菠菜食落香嫩,中和返油腻感,成个感觉恰到好处~食住main,店员就比左份甜品m
入到黎都个人都放松晒,餐厅晚饭时段都几多人,周末黎建议book位 menu中英对照,非常友善 一软一硬嘅面包,牛油好香口,令我开左个靓胃,准备享宴!
配上肥美鸭肝,又香又浓郁,再加上松露酱真系啖啖过瘾,而奶油菠菜食落香嫩,中和返油腻感,成个感觉恰到好处~ 食住main,店员就比左份 甜品menu我地拣
但我地更喜欢原始果汁,嗌左鲜榨菠萝汁同橙汁,cheers!