2023-05-10
朋友好犀利揾到间系尖沙咀既靓景高质日本餐厅~~ 餐厅环境好大又宽敞!! 空间感十足最正系边食饭仲可以边欣赏维港美景, 感觉超正呀!!!餐厅以清酒为主题, 有大量唎酒师驻场~清酒吧布置得非常靓, 系道饮酒劲有FEEL好适合钟意饮清酒既朋友黎交流下呢道仲有超大既酒柜呢, 内里有多款清酒选择, 一定揾到款岩自己~~饰柜仲有靓靓既清酒杯卖除左环境靓同有气氛之外, 食物方面仲有超多种类!!!想食既日本食物基本上都可以揾到三文鱼腩寿司 $20/件三文鱼腩新鲜肥美, 油脂丰富甘香蟹子军舰 $20/件蟹子份量好多好澎湃!!! 入口清新脆爽, 口感丰富~~~海老野菜天妇罗盛合 $138天妇罗粉浆薄薄的, 外层酥脆~~食材用上新鲜既海老, 海老外皮炸得松脆, 虾头虾壳都可以食埋~虾肉爽口弹牙, 充满鲜味其他既材料包括鲜冬菇, 茄子, 蟹柳, 蕃薯, 豆等等~~全部食材都好新鲜, 炸完之后仲好juicy西京银雪鱼 $168西京银雪鱼烤至金黄色, 油脂丰富, 口感鲜美, 肉质鲜嫩多汁, 带有微微既甜味同丰富既咸香味~~沾上沙律酱食味道更有层次日本烧牛肉石锅饭 $118上口枱已闻到阵阵既石烧香味~石锅饭配料有烧
餐厅环境好大又宽敞!! 空间感十足
最正系边食饭仲可以边欣赏维港美景, 感觉超正呀!!!
餐厅以清酒为主题, 有大量唎酒师驻场~
清酒吧布置得非常靓, 系道饮酒劲有FEEL
好适合钟意饮清酒既朋友黎交流下
饰柜仲有靓靓既清酒杯卖
除左环境靓同有气氛之外, 食物方面仲有超多种类!!!
想食既日本食物基本上都可以揾到
三文鱼腩寿司 $20/件
三文鱼腩新鲜肥美, 油脂丰富甘香
蟹子军舰 $20/件
蟹子份量好多好澎湃!!! 入口清新脆爽, 口感丰富~~~
海老野菜天妇罗盛合 $138
天妇罗粉浆薄薄的, 外层酥脆~~
虾肉爽口弹牙, 充满鲜味
其他既材料包括鲜冬菇, 茄子, 蟹柳, 蕃薯, 豆等等~~
全部食材都好新鲜, 炸完之后仲好juicy
西京银雪鱼 $168
沾上沙律酱食味道更有层次
日本烧牛肉石锅饭 $118
上口枱已闻到阵阵既石烧香味~
石锅饭配料有烧牛肉, 洋葱, 温泉蛋等....
食既时候将所有材料拌匀, 非常滋味, 口感丰富!!
烧牛肉甘香幼嫩, 口感软腍~