2024-07-04
我去尖沙咀诚品生活行街,见到开左间新CAFE,就入去试下,好采早去,店员好好又有礼貌啊,安排我坐窗口位置,望住维港食LUNCH真系好开心好CHILL啊,我叫左以下几款食🍝大虾蕃茄扁意粉 一上枱已经香气扑鼻,面层满满珍贵嘅藏红花,大大提升大虾鲜美,大虾食落爽口弹牙,扁意粉口感软硬适中,质地略带嚼劲,最欣赏系佢自家调制的蕃茄酱汁,味道香浓酸甜,带有丰富嘅蕃茄甜香味与其他配料相互融合,令人愈食愈开胃,加上质地浓稠,每一条扁意粉都挂满酱汁,真系每一啖都好滋味👀再望望餐牌📋,竟然俾我重遇✨️✨️Cake Sakura✨️✨️,好惊喜啊🤩,我之前系特登去深水埗嘅📍飞龙咖啡食佢D 蛋糕嫁,因市面上嘅蛋糕,好少系✅️大豆油代替牛油、✅️豆奶代替牛奶、❎️无防腐剂,仲要整得好食😋,更加少有 ,加上蛋糕整体含糖量又极低🤏,真系食得开心又健康,完全零负担啊,我一个人都忍唔住叫左两件CAKE食,试下唔同口味嘛🍰鲜打老奶奶柠檬蛋糕 蛋糕上有哈哈笑马卡龙😊,见到已经好开心啊,好可爱好「打卡able」🤩,松软绵密嘅蛋糕,一啖咬落去带有淡淡柠檬清香,系一种清新美味嘅融洽,细致口感且甜而不腻嘅味道,令蛋糕整体味道更丰富更有层次,真
🍝大虾蕃茄扁意粉
🍰鲜打老奶奶柠檬蛋糕
蛋糕上有哈哈笑马卡龙😊,见到已经好开心啊,好可爱好「打卡able」🤩,松软绵密嘅蛋糕,一啖咬落去带有淡淡柠檬清香,系一种清新美味嘅融洽,细致口感且甜而不腻嘅味道,令蛋糕整体味道更丰富更有层次,真系好好食😋
🍰皇家伯爵茶蛋糕
用天然伯爵茶叶制造,味道清甜带有茶香,入口有微微茶叶颗粒感,口感有层次,最惊喜系内层嘅海棉蛋糕,入口非常轻盈松软弹牙,食得出系鲜制,余味还有淡淡佛手柑味道,好啱爱健康又爱甜品嘅人
🍹Tropical Lemonade
最近天气咁热,实在好需要杯清新冻饮平衡吓,我叫呢杯饮品就啱晒喇,不单止卖相靓,饮落清新爽甜,有热带果风味,清凉解渴