2014-10-06
趁著两日连假, 萝拔仔同同事出左去踩单车, 踩左成日除左一身汗就系肚仔饿~系沙田友既提议之下我地就黎左新广发谂住试下大排档风味, 点知去到先发现原来系打边炉同网烧既胜地! 完全出乎意料!难得黎到又倦, 点都要试左先. 由于加多四十几蚊就可以多个炉, 我地就一边网烧一边打边炉喇. 材料方面都叫几多选择, 连生蚝都有, 不过我地就唔敢食喇, 都系拣返啲大路野, 牛肉, 牛丸, 鱼蛋等等, 烧既就羊肉串, 鸡翼, 多春鱼, 牛扒,猪扒等.感觉上食物方面唔多有腌过, 好似都系比你自己沾酱去调味多, 肥牛见佢现场有机不停咁切紧,都算新鲜, 味道都OK. 潮州鱼蛋弹牙有鱼味, 唔错以100蚊个人任饮任食都叫几抵, 食物质素算系OK, 但选网烧既要预左耐啲先有得食, 啲野无咁快熟,同埋千祈唔好浪费食物, 呢度好似捉得几严..
系沙田友既提议之下我地就黎左新广发谂住试下大排档风味, 点知去到先发现原来系打边炉同网烧既胜地! 完全出乎意料! 难得黎到又倦, 点都要试左先. 由于加多四十几蚊就可以多个炉, 我地就一边网烧一边打边炉喇. 材料方面都叫几多选择, 连生蚝都有, 不过我地就唔敢食喇, 都系拣返啲大路野, 牛肉, 牛丸, 鱼蛋等等, 烧既就羊肉串, 鸡翼, 多春鱼, 牛扒,猪扒等. 感觉上食物方面唔多有腌过, 好似都系比你自己沾酱去调味多, 肥牛见佢现场有机不停咁切紧,都算新鲜, 味道都OK. 潮州鱼蛋弹牙有鱼味, 唔错