2016-10-08 2835 浏览
今日喺姊妹既介绍之下黎到九龙城揾食,俾我揾到呢间西餐厅,环境优美,墙上可爱既卡通画加上特高既楼底好有空间感,令人坐得好舒服,咁就同 honey 倾几耐都唔怕啦。冻朱古力,可可味道香浓而唔太甜, 正合我意,比出面饮到嘅更加绵滑,有啲似奶昔咁嘅口感,令我喺野食未黎之前都已经几乎饮哂。跟餐既沙律,份量都唔细,沙律菜新鲜,仲有少有既红菜头。黑松露野菌汤,汤面的黑松露油,加上热腾腾的野菌汤,散发出极强的黑松露野菌香味,没有不好喝的理由。野菌忌廉意式云吞,一上枱已经闻到劲香既芝士味,摆入口更加系不得了,好香啊,云吞既馅料有菜蓉,一啖一粒,好快已经俾我地扫哂。迷迭香鸡翼,成只鸡翼基本上就系 pesto 酱既味道,正正就是卖飞佛,五只鸡翼只只都俾 peato 包裹住,充斥住佢独特既香味,yummy 。烤美国顶级肉眼扒,肉眼扒被烤好锁住肉汁,特别钟意边边既位置,烤得特别香,肉汁特别浓,身为配菜既露荀亦都好新鲜,点埋少少牛扒汁,好味。食饱饱再同逛吓九龙城街市买吓𩠌,美满既一日。

跟餐既沙律,份量都唔细,沙律菜新鲜,仲有少有既红菜头。
一啖一粒,好快已经俾我地扫哂。

食饱饱再同逛吓九龙城街市买吓𩠌,美满既一日。