2023-05-16
呢间餐厅一开门见到个天花板,歌词就系脑中响起…#缓缓飘落的枫叶像思念 🍁#我点燃烛火温暖岁末的秋天 洋溢著浓浓日本风情的天涧居酒屋🏮推开门的那瞬间,天花板垂下的枫叶很唯美,时空彷佛也穿梭到了日本般~鹅黄的灯光相当惬意舒适从装潢、食物、酒类,都与日本息息相关,食客用餐卡位舒适私隐度高,仲有榻榻米位~ 🧈江户前玉子烧(4本) $49经烤焗后的外皮呈深啡色,切成一口一粒,口感如蜂蜜蛋糕般松软蓬松细密 ,烧颠覆你味蕾想像!🍣七色彩虹卷 $128说穿了系用左七款刺身制成如大拖罗、深海池鱼、三文鱼、䲠鱼肉质新鲜,口感烟韧爽口最欣赏系每一件寿司做到一口Size唔会散仲有牛油果🥑的加持,唔会觉得滞又试到晒咁多只味,呢个必叫!🥘A5鹿儿岛和牛寿喜烧(二人前) $888店员帮我地将和牛煮至喜好嘅生熟程度粉嫩嘅A5和牛配上均匀嘅雪花见到都流晒口水肉质细致柔软,牛香同油香充满口腔,配合兰王蛋同个汁,正!最后再将香醇的寿喜烧汁加入野菜、绍菜、冬菇、金针菇、煎豆腐滚煮~吸尽浓郁酱汁后,入味到极,再用啲汁捞饭白饭食啱啱好😌无论寿喜烧嘅灵魂酱汁同牛级数份量,都绝对超值~呢个价钱出边真系食唔到。 🥗和风刺身沙律 $5
歌词就系脑中响起…
#缓缓飘落的枫叶像思念 🍁
#我点燃烛火温暖岁末的秋天
洋溢著浓浓日本风情的天涧居酒屋🏮
鹅黄的灯光相当惬意舒适
从装潢、食物、酒类,都与日本息息相关,
食客用餐卡位舒适私隐度高,仲有榻榻米位~
🧈江户前玉子烧(4本) $49
经烤焗后的外皮呈深啡色,
🍣七色彩虹卷 $128
说穿了系用左七款刺身制成
如大拖罗、深海池鱼、三文鱼、䲠鱼
肉质新鲜,口感烟韧爽口
最欣赏系每一件寿司做到一口Size唔会散
仲有牛油果🥑的加持,
唔会觉得滞又试到晒咁多只味,呢个必叫!
🥘A5鹿儿岛和牛寿喜烧(二人前) $888
店员帮我地将和牛煮至喜好嘅生熟程度
粉嫩嘅A5和牛配上均匀嘅雪花见到都流晒口水
肉质细致柔软,牛香同油香充满口腔,
配合兰王蛋同个汁,正!
吸尽浓郁酱汁后,入味到极,
再用啲汁捞饭白饭食啱啱好😌
无论寿喜烧嘅灵魂酱汁同牛级数份量,都绝对超值~
呢个价钱出边真系食唔到。
🥗和风刺身沙律 $58
清新嘅沙律菜捞上刺身、爽脆蟹子同晶莹剔透嘅三文鱼子,鲜艳色泽令你食指大动!
加上酸甜清香嘅油醋汁提鲜,
鱼生鲜甜滑溜,食落非常开胃。
🍳炸黑豚糖心蛋 $35
脆卜卜的炸黑豚包裹流心蛋, 香口野味
外脆内软, 口感细滑creamy,
食落软脆交叉嘅丰富口感。
🥠烧淮山 $48
呢道菜真系第一次食
干烤方法把滑滑的黏液烧干,
令鲜淮山爽脆又可口。
🥞冲绳黑糖烧菠萝 $38
菠萝清甜多汁又无渣,非常解腻。
不得不提佢地服务真系超好
连个洗手间都满满的日本风
系呢度享用餐点好似秒飞日本
一级的服务、一级的的食物
绝对值回票价!
下次朋友生日等我BOOK个榻榻米位先~