2019-01-06 156 浏览
2019年1月5日 星期六原本打算同女朋友去尖沙咀处理婚宴嘅事,不过早左少少到尖沙咀,就谂住同女朋友喺附近揾嘢食。喺网上面见到呢一间食评唔错,虽然系楼上铺,但系都决定黎试一试。虽然地点系3楼,但系都唔算太难揾,一出lift就见到间餐厅一到去装修好精致,周围都见到好多唔同款式嘅纽,甚至连灯上面都有,好配合餐厅嘅主题餐牌上面有午市套餐,价钱都唔算太贵,喺尖沙咀闹市来讲算经济仲有一个甜品餐牌,好多图片都好靓,不过因为午市套餐包埋甜品,所以冇另外再叫首先嚟嘅系我嘅清鸡汤,汤底真系煲得好清,直接见到碗底,饮落有好浓嘅冬瓜味,加埋有少少黑椒,更加惹味女朋友点既忌廉南瓜汤好有惊喜,有非常浓烈嘅南瓜味,同普通餐厅唔同,唔系净系得忌廉之外就乜都无。个汤真正做到色香味俱全!!个海南鸡饭唔错,姜饭里面有姜粒,海南鸡既份量都颇多,鸡肉嫩滑无骨,配合埋姜蓉同酱汁更加滋味呢一个猪鞍真系无得弹,虽然好厚身,不过切落去煮得岩岩好,无煮得太熟。食落去好松软,无谂过猪扒都可以有呢个质感,女朋友食得好滋味,我都只能够偷食几旧饮品方面我要左芒果乳酪,属于特色饮品,店员落左干冰,所以不断有烟走出嚟,打卡呃like推介女朋友点既
2019年1月5日 星期六

虽然地点系3楼,但系都唔算太难揾,一出lift就见到间餐厅

餐牌上面有午市套餐,价钱都唔算太贵,喺尖沙咀闹市来讲算经济

鸡汤

忌廉南瓜汤

无骨海南鸡饭

烧鹅澳洲无激素猪鞍伴薯菜

芒果乳酪

小糖纽苹果姜茶

女朋友点既系小糖纽苹果姜茶,睇起黎好似无乜特别,不过饮左第一啖除左有苹果味同少少姜味,之后姜味系由个喉咙谷返出黎,令到成个口都有余姜,辣度岩岩好

最后仲有埋甜品,系香蕉味,上面既纽系朱古力整出黎,好纯

埋单都不过系300蚊有找,系尖沙咀真系无乜几可,会再encore!!
2019-01-05
鸡汤