Sky726

2023-02-27 128 浏览
上星期去咗位于旺角嘅Sky726🌌个view同食物都超高质 不得了🥹🥹一定要大堆俾大家🥹🤍首先一上到去,可能部䢂一般反差太大😂😂一开门哗岀声😂🤣个view超靓 🥹🥹🥹再讲下食物方面出场既前菜分别有鹅肝同咪巴马火腿,先讲左巴马火腿先啦,啲火腿肉一入口就有一阵既海盐味但唔会太咸,好有嚼劲但唔会太饮,又切得啱啱好,令到成个人胃口大开。至于鹅肝首先煎得啱啱好,唔会过熟,上面淋上一啲开胃既浆果调制既酱汁再配上一块切得细细块既法棍,鹅肝同酱汁好夹,而酱汁冇抢到鹅肝既鲜味,呢份鹅肝整得好好。两款前菜都令到成个人胃口大开。跟住落黎就系品尝靓汤,我地点左一份黑松露蘑菇汤同一份蟹肉南瓜汤。黑松露蘑菇汤一上菜就有超香既黑松露味,每一啖都系好香浓既蘑菇味。🍄相比之下,蟹肉南瓜汤就冇咁强烈既香味,但系一入口,清甜既南瓜即刻散发成个口腔🧡,配埋新鲜既蟹肉让汤既层次升华。两份汤都有跟一块餐包同牛油,牛油餐包同两款汤都好夹,个餐包望落平平无奇但我地摆左超过十分钟都依然好暖,而且好松软!🤍接落黎主菜出场啦,🤤我地点左一份鲈鱼同一份菌类青酱意粉。鲈鱼既煮法系香煎之后配上番茄同一啲蔬果制成既番茄汁,底下铺满瓜类既蔬菜。呢一
上星期去咗位于旺角嘅Sky726🌌
个view同食物都超高质 不得了🥹🥹一定要大堆俾大家🥹🤍

接落黎主菜出场啦,🤤我地点左一份鲈鱼同一份菌类青酱意粉。鲈鱼既煮法系香煎之后配上番茄同一啲蔬果制成既番茄汁,底下铺满瓜类既蔬菜。呢一份鲈鱼一入口就有超强既鲜味冲击味蕾,番茄汁将鲈鱼既鲜味提升再配上切得细细块既蔬果,每一啖都好滋味,最后一滴番茄汁都冇剩😂。至于意粉,整体嚟讲唔错,青酱汁调得好清香而且唔油腻,再配上煮得啱啱好既菌类,意粉同啲蘑菇都嚼劲十足好爽口。🍝

🍭🍬最后登场既当然系甜品啦,🍮 先介绍第一款 - 栗子蛋糕,cream 系由栗子制成既,base就系用红豆整既,食落口感好丝滑,又栗子既甘香慢慢到红豆既甜,好有层次。然后第二样甜品就系浆果雪糕,酸酸甜甜,食饱之后食有解腻既效果🤤重有重有 服务超级好,总结呢餐饭我食得超级满意,而且好抵食!景靓食物正!