2018-11-13
同几个朋友一齐系观塘食饭 行行下见到呢间蓝色小店 系成条街黎讲最特别 比人好浪漫舒服嘅感觉😆 坐系入面 感觉置身于蓝白小屋 连墙身都挂满希腊嘅相 感觉超舒服 可以同几个朋友坐上一整晚😚 我地叫左Dinner set 同埋散叫左黎share 拣其他野食加翻$40 都可以变set 有汤同埋饮品😝 先上杂菌忌廉汤 浓香菇菌味 仲有碎粒系中间 有口感🤤烟三文鱼藜麦沙拉🥗 好钟意食藜麦 烟烟韧韧嘅口感 醎香烟三文鱼 爽脆嘅菜 加埋酸甜酱 好开胃👍 然后上小食 叫左炸紫薯饼 呢个好味 炸到外皮脆卜卜 外脆内软 紫薯好甜 加上有d 栗子混入其他 估唔到又好夹🤤 呢个鸡排香煎意大利饭好惊喜 同一般嘅好唔同 佢好似一块饼咁煎成饼状 外面饭嘅口感就似煲仔饭饭焦嘅感觉 入面有香浓芝士同埋较松软粒粒分明嘅意大利饭😚 顶级肉眼排 肉味浓 肉汁juicy 而且成只手掌个大块 4个人share 都够饱 有些烤蔬菜在旁边😆 蕃茄海鲜意粉 我个人好钟意 尤其系个酱汁好清新juicy 唔干 捞埋成个偏意粉好夹 有爽脆青瓜同埋酸甜嘅蕃茄 面上仲有各种海鲜 青口 蚬肉😆 最后仲有甜品 系焦糖炖蛋 面上焗得香脆嘅焦糖入面超滑嘅
先上杂菌忌廉汤 浓香菇菌味 仲有碎粒系中间 有口感🤤
最后仲有甜品 系焦糖炖蛋 面上焗得香脆嘅焦糖入面超滑嘅滑蛋😚
仲有饮品最后上 可以坐系度慢慢倾计🤤