2015-01-15 3273 浏览
朋友极力推荐粤来顺晚饭话劲好味,菜式出自名厨陈国强师傅,一于约番三五知己去食啦~去到好多人,老一代广东茶居格局,但都几嘈,似小炒王啦~首先黎个杏汁猪肺汤,我就觉得都几油,杏汁味香,但汤料味唔重,朋友话同上次平日静果阵好大分别,感觉好似唔够卖加水再煲咁😓炒粉丝,店员话系必食!食到虾米、虾籽好香口,但整体味道偏淡。糯米饭,料系够,但唔太够热,合格架。咕噜肉,全晚最出色👍由头食到尾都系少少脆身嘅,味道亦恰度好处👍蚬介绫鱼球,见到隔壁枱果碟系炸到凹凸又扁,我地开头都有少少惊架,不过好彩我地果碟就只系炸得唔够香透,刚刚熟。鱼头煲,全晚第二值得食,有别于平时食开嘅姜葱鱼头煲,豆豉蒸好特别好香、鱼滑。不过朋友就好失望,全程话上次好味好多,好后悔星期六去食,又劲嘈又赶住要你埋单走咁款。下次去都系平日非繁忙时段会好d😁😁
去到好多人,老一代广东茶居格局,但都几嘈,似小炒王啦~
杏汁猪肺汤

炒粉丝

糯米饭
糯米饭,料系够,但唔太够热,合格架。

咕噜肉

蚬介绫鱼球